понеділок, 23 листопада 2020 05:55

Країни G20 оприлюднили комюніке за підсумками саміту

Країни G20 оприлюднили комюніке за підсумками саміту
Лідери взяли на себе зобов'язання вести світ до сильної, збалансованої, інклюзивної "постковідної" ери. Фото: AFP

Лідери країн G20 за підсумками саміту оприлюднили комюніке, в якому зобов'язалися мобілізувати ресурси на боротьбу з пандемією та заморозити борги бідних країн.

Лідери країн G20, які брали участь у віртуальному саміті, модератором якого була Саудівська Аравія зобов'язалися докласти максимум зусиль в боротьбі з пандемією та заморозити до червня 2021 року борги бідних країн. Про це повідомляє офіційний сайт саміту.

"Ми доклали зусиль і мобілізували ресурси на те, щоб фінансувати розробку, виробництво і поширення безпечних і ефективних систем діагностування та лікування COVID-19, а також вакцин. Ми будемо намагатися, щоб всі люди мали легкий доступ до цих препаратів", - йдеться в комюніке за підсумками саміту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: G20 просять зібрати $ 5 млрд на вакцину для бідних країн

Учасники саміту констатували, що пандемія коронавірусу стала сильним ударом по економіці і в цілому - по життю людей. У документі наголошується, що економіка почала відновлюватися, хоч і нерівномірними темпами, але поширення вірусу як і раніше являє загрозу. "Група двадцяти" закликала банки розвитку активізувати зусилля по підтримці економіки.

У декларації йдеться, що сторони прийняли рішення про продовження до кінця червня 2021 року програми з заморожування боргів бідних країн для того, щоб вони могли спрямувати ресурси на боротьбу з коронавірусом.

Лідери взяли на себе зобов'язання вести світ до сильної, збалансованої, інклюзивної "постковідної" ери. Зокрема, особливий наголос в документі зроблено на сферах освіти і туризму.

21 листопада відкрився 15-й щорічний саміт G20, який через пандемію коронавірусу Covid-19 відбувається в онлайн-форматі. Саміт проводять під гаслом "Реалізація можливостей XXI століття для всіх". Його головна тема – коронавірус і протидія наслідкам пандемії.

Зараз ви читаєте новину «Країни G20 оприлюднили комюніке за підсумками саміту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути