неділя, 22 листопада 2020 02:58

G20 просять зібрати $ 5 млрд на вакцину для бідних країн

G20 просять зібрати $ 5 млрд на вакцину для бідних країн
На цей момент COVAX займається забезпеченням 2 млрд доз вакцин до кінця 2021 року. Фото: Pixabay

Голова правління альянсу GAVI Нгозі Оконджо-Івеала закликала лідерів G20 використати свої можливості, щоб зібрати 5 млрд доларів на забезпечення COVID-вакцинами бідні країни.

"Вірус перемагає. Тільки завдяки адекватному фінансуванню глобальної стратегії виходу, наприклад ACT Accelerator і його механізм COVAX, можна відновити економічну життєздатність і запобігти катастрофі в найбідніших країнах", - заявила Оконджо-Івеала.

На цей момент COVAX займається забезпеченням 2 млрд доз вакцин до кінця 2021 року. У GAVI впевнені, що попит на вакцини буде дуже великий, що робить завдання справедливого їхнього розподілу ще актуальнішим, адже "до того часу, поки не будуть захищені всі, ніхто не буде в безпеці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили приблизну ціну вакцини Pfizer для Європейського Союзу

"Зобов'язання лідерів G20 інвестувати 4,6 мільярда доларів для заповнення негайного дефіциту фінансування ACT Accelerator, взяті в березні 2020 року, врятує життя людей, створить основу для масових закупівель і доставки тестів, методів лікування і вакцин - в усьому світу", - додала Оконджо -Івеала.

Станом на 21 листопада від коронавірусу одужали 40 мільйонів 93 тисячі осіб. Хворіють 16,4 млн. Померли від ускладнень за весь час пандемії 1 мільйон 376 тисяч інфікованих.

Зараз ви читаєте новину «G20 просять зібрати $ 5 млрд на вакцину для бідних країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути