пʼятниця, 20 листопада 2020 15:06

Повідомили приблизну ціну вакцини Pfizer для Європейського Союзу

Повідомили приблизну ціну вакцини Pfizer для Європейського Союзу
Ціна однієї дози вакцини Pfizer-BioNTech для ЄС складе 18,34 долара. Фото: pixabay

Понад $10 млрд може заплатити Європа, щоб закупити для жителів ЄС кілька сотень мільйонів доз вакцин від коронавірусу виробництва Pfizer і BioNTech, а також CureVac.

Вартість однієї дози для ЄС буде менша, ніж для Сполучених Штатів, повідомляє Reuters.

Ціна дози вакцини Pfizer-BioNTech для ЄС становитиме $18,34. При закупівлі 200 млн доз сума операції сягне $3,7 млрд , при закупівлі ще 100 млн доз - зросте до $4,65 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МОЗ підрахували необхідну кількість вакцин для населення

За даними агентства, угода на закупівлю вакцин містить страховку для ЄС: блок отримає компенсацію, якщо препарат продадуть США. Ціна за дозу вакцини CureVac для ЄС становитиме $11,84 для початкової партії 225 млн доз.

Євросоюз уклав угоду з компанією на постачання 405 млн доз, з яких 180 млн можна буде замовити додатково. Джерело видання стверджує, що компанія зобов'язалася почати поставки препарату до кінця березня 2021 року. При цьому поки що не відома ціна додаткових доз вакцини. При ціні $11,84 за дозу ЄС може заплатити $4,8 млрд за 405 млн доз.

Pfizer заявила, що вона і BioNTech використовують багаторівневу формулу ціноутворення, засновану на обсязі і термінах постачання. Угода з Європейським Союзом зараз є найбільшим початковим замовленням на цю вакцину.

Запит про реєстрацію вакцини від коронавірусу концерн Biontech і Pfizer подали в США. Препарат показав 95% ефективності, повідомляє пресслужба концерну. Виробники подали заявку і в інші країни, зокрема Австралію, Канаду, Європу, Японію і Велику Британію.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили приблизну ціну вакцини Pfizer для Європейського Союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути