Ексклюзиви
понеділок, 08 квітня 2013 09:51

Кравчук: Проект нової Конституції буде готовий через рік

Кравчук: Проект нової Конституції буде готовий через рік
Леонід Кравчук. Фото: tsn.ua

Проект нової Конституції України, над яким зараз працюють 95 кращих юристів країни, буде готова протягом року, розповів голова Конституційної асамблеї, перший президент України Леонід Кравчук.

За словами Кравчука, державний устрій залишиться колишнім, а от повноваження президента і Верховної Ради будуть підкоректовані.

"Якщо коротко, то зміни торкнуться майже всі розділи Конституції. І на цьому, мабуть, я поставлю крапку: на те, щоб детально розповісти про всі зміни, знадобиться тиждень", - зазначив Кравчук в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

Він уточнив, що зараз Конституційна асамблея знаходиться тільки на етапі підготовки концепції, але вона виписується настільки широко, що в ній вже закладаються окремі формулювання майбутніх змін до Основного закону країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помилування – гуманний акт, але Луценко залишається судимим - експерт

Кравчук підкреслив, що в питаннях державного устрою кардинальних змін не буде.

"У цьому питанні ми стоїмо на тих же позиціях, за якими сформована чинна Конституція. Ми готові говорити тільки про уточнення повноважень президента, Верховної Ради, але міняти державний устрій не збираємося", - сказав він.

"Можливо, я зараз свою особисту думку висловлюю, у Верховної Ради дуже багато повноважень. Тому уточнення вимагають статус народного депутата, питання його недоторканності, особистого голосування та наслідків порушень", - додав Кравчук.

За його словами, поки асамблея не розглядає ідею про двопалатний парламент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович робить вигляд, що нічого не бачить

"Конституційна асамблея подасть президентові той проект, за який проголосує. В асамблеї 95 членів, рішення приймаються двома третинами. Але ми не приймаємо Конституцію, ми тільки готуємо проект, все інше за межами нашого впливу. Якщо президент чи Рада внесуть зміни в підготовлений нами проект змін до Конституції - це їх право, ми ні при чому", - зазначив Кравчук.

Він також в черговий раз не виключив, що нова Конституція може бути принята на референдумі.

Зараз ви читаєте новину «Кравчук: Проект нової Конституції буде готовий через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути