понеділок, 08 квітня 2013 08:39

Спецтема: Луценко за ґратами

Помилування – гуманний акт, але Луценко залишається судимим - експерт

Помилування – гуманний акт, але Луценко залишається судимим - експерт
Фото: unn.com.ua

Помилування — акт гуманності з боку держави, але він не знімає з людини судимість.

Про це сказав колишній суддя Печерського суду, юрист Микола Замковенко.

"Юрій Луценко вважається судимим, але тепер термін погашення судимості буде відраховуватися від того строку коли він звільниться за указом про помилування. Інше було б якби статтю, за якою його було засуджено, була б вилучена з Кримінального кодексу, тоді б він вважався не судимим", — роз'яснив Замковенко.

Він наголосив, що помилування просто звільняє від подальшого відбування покарання.

"Акт помилування - це акт гуманізації, який іде від влади. Людина вважається засудженою за той злочин, який їй був пред'явлений і вирок суду щодо якої набрав законної сили", — наголосив екс-суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гарань запропонував рецепт легалізації законів "виїзного" засідання ВР

Замковенко пояснив, що Луценко не буде вважатися амністованим, він і надалі вважатиметься засудженим за цією статтею, але держава проявила по відношення до нього гуманність.

Він зазначив, що з необхідних для помилування критеріїв у Луценка був, зокрема той, що він вже відбув не менше половини призначеного судом строку покарання.

"Але він не розкаявся, не визнав себе винним... Але помилування можливе і за станом здоров'я, тоді гуманність застосовується для того щоб людина змогла нормально лікуватися", — зазначив колишній суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми так перемагали і знову так переможемо" - мітингувальники опозиції надихались словами вільного Луценка

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович помилував засуджених колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука. Про це йдеться в указі президента № 197/2013 від 7 квітня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Помилування – гуманний акт, але Луценко залишається судимим - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути