четвер, 08 грудня 2011 18:44

Крах у країні не дає "регіоналам" жодних шансів на виборах - "Свобода"

Крах у країні не дає "регіоналам" жодних шансів на виборах - "Свобода"

Верховна Рада може розпустити Львівську обласну раду, для того, щоб "Свобода" не заважали сфальсифікувати майбутні парламентські вибори.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла Ірина Сех, голова Львівської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Така можливість прописана у статті 37 Закону про місцеве самоврядування. Причиною розпуску може бути  протест прокурора на рішення облради, або ухвала суду. Подання у Кабмін про розпуск ради подає голова обласної адміністрації.

На Львівщині протести прокурора вже були по політичних рішеннях обласної ради. Зокрема, коли весною сесія обласної ради ухвалила, що вивішувати червоні прапори незаконно. Однак тоді рішення обласної ради підтримав Конституційний Суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат вимагає, щоб мер Львова демонтував рекламу пельменів

"Якщо би розпустили Львівську обласну раду, то зручно буде провести вибори до парламенту. Ніхто не заважатиме фальсифікувати. Бо інакше Партія регіонів не має перспектив ні на Заході, ні в Україні загалом. Бо такий крах у країні, як зараз, не дає "регіоналам" жодних шансів. Тому у них є надія на мажоритарку. Таким чином, пройдуть їхні великі благодійники, меценати. Бо люди політичного минулого не пам'ятають, дивляться на подачки", - вважає Сех.

Вона також розповіла, що Львівській облраді закидають, що замість економічних питань, депутати займаються політичним популізмом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'яни закликають донеччан почати революцію

"Із 63-х питань сесії обласної ради - лише три політичні заяви. Це нормально. Просто економічні питання не так голосно озвучуються пресою, бо вони важкі для сприйняття. А заяви набирають розголосу і поширення миттєво. Поміж сесіями постійно відбуваються засідання комісій, робочих груп, виїзні засідання в районах. Ніхто не сидить на місці", - наголосила голова львівської "Свободи".

У бік депутатів-"свободівців" теж бувають скарги, зізнається депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий отримав срібняки за небандерівську назву львівського аеропорту - "Свобода"

"Кажуть, от така-сяка депутатська комісія, не дала дозволу на користування надрами для видобутку щебеню в якомусь селі. А не дамо! Бо це може грозити підтопленню села. Тому нам безпека села важливіша, ніж думка одного підприємця про "Свободу", - підсумувала Сех.

Зараз ви читаєте новину «Крах у країні не дає "регіоналам" жодних шансів на виборах - "Свобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

68

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути