середа, 27 липня 2011 13:33

Львівські ветерани сварили "Свободу" на забороненому мітингу

Львівські ветерани сварили "Свободу" на забороненому мітингу

Заборонити будь-які масових заходів у Львові 27 липня постановив місцевий окружний суд. Цього дня місто відзначає 67-му річницю визволення від нацистів. Заявки на проведення акцій до міської ради подали міська рада ветеранів, Комуністична партія України та організація "Сокіл".

- У нас є живий приклад, коли 9 травня ліві політичні партії використали для партійного піару і провокації, яка призвела до гострого конфлікту, - коментує заступник міського голови Василь Косів. - Але у нас є і позитивний приклад 22 червня, коли забороною та спокійною реакцією на провокативні заяви, ми уникнули сутичок. Хоча багато хто їх тоді пророкував.

Об 11:00 біля Монументу слави мав розпочатися мітинг, організований радою ветеранів. Зійшлося кілька десятків людей старшого віку. Пам'ятник оточили біля 40 міліціонерів. Покладати квіти до Монументу нікому не забороняли.

- У першу річницю визволення на мітингу зібралося 300 тисяч львів'ян, які з квітами і сльозами на очах вітали воїнів, - дорікає голова ради Олександр Грубий. - А сьогодні ми не маємо можливості поклонитися тим, хто віддав свої життя. Все змінилося після того, як до влади в місті й області прийшла "Свобода". Це ж відверта пропаганда фашизму!

За його словами, у Львові залишилося 32 ветерани, які брали участь в боях за місто. Один з них — Петро Машировський — прийшов до пам'ятника з букетом гвоздик.

- Неподобство, - каже, дивлячись на кордон міліції. - Не дають навіть слова сказати. Мільйони людей загинули за їхні життя, а тепер кажуть, що це не свято.

За півгодини всі розійшлися.

Зараз ви читаєте новину «Львівські ветерани сварили "Свободу" на забороненому мітингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути