пʼятниця, 18 червня 2010 16:22

КПУ і Блок Литвина можуть повторити долю Соцпартії - Фесенко

КПУ і Блок Литвина можуть повторити долю Соцпартії - Фесенко

Комуністична партія і Блок Литвина ризикують повторити долю Соціалістичної партії, рейтинг якої впав після того, як її лідер Олександр Мороз став головою Верховної ради 5-го скликання, а фракція СПУ увійшла до складу правлячої коаліції.

Таку думку висловив директор Інституту проблем управління імені Горшеніна Володимир Фесенко на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

"У нашій коаліції великий, головний партнер (фракція Партії регіонів) з'їдає в електоральному рейтинговому сенсі молодших партнерів. Зараз за рейтингами КПУ і Блок Литвина стоять перед сумною перспективою повторити долю Соцпартії", - сказав він.

У свою чергу, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала не виключив, що надалі Партія регіонів прагнутиме до посилення своїх позицій в Раді.

"Не дарма йдуть розмови про можливість дострокових парламентських виборів, щоб вони (Партія регіонів) самі могли створити більшість", - сказав політолог.

Антикризова коаліція у Верховної Ради 5-го скликання була створена 7 липня 2006 року. До її складу увійшли фракції Партії регіонів, Соцпартії і КПУ. Напередодні 6 липня пізно увечері парламент проголосував за обрання Олександра Мороза головою Верховної Ради.

У Верховній раді нинішнього, 6-го скликання до складу коаліції "Стабільність і реформи" входять фракції Партії регіонів, Блоку Литвина і Компартії.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «КПУ і Блок Литвина можуть повторити долю Соцпартії - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути