Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2012 17:39

Кожен день Табачника при владі додає рейтинг Тягнибоку - експерт

Кожен день Табачника при владі додає рейтинг Тягнибоку - експерт
Володимир Цибулько. Фото: www.epochtimes.com.ua

Кожен день роботи міністром освіти і науки Дмитра Табачника підвищує шанси лідера ВО "Свободи" Олега Тягнибока вийти у фінал президентських виборів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи повторне призначення Табачника головою Міністерства науки і освіти, експерт зазначив:

"Табачник — це елемент політичної технології. Мені здається, що у владі є певний прошарок людей, які вважають, що таке натискання на психологічний фактор суспільства, яке спричинює постать Табачника, робить владу сильнішою. Тобто, по суті, це лише постійна демонстрація сили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Табачник-гей, не дратуй людей" - "свободівці" пікетували адміністрацію Януковича

Водночас, Цибулько переконаний, що це призначення може бути пов'язане з бажанням влади додати рейтингу Олегу Тягнибоку та "Свободі" загалом.

"Разом з тим, технологічно це виглядає як гра на політичну перспективу Тягнибоку, - пояснив він. - Тобто, всі чудово розуміють, що кожен черговий день Табачника при владі зміцнює позиції "Свободи " та Тягнибока. Все більше, і більше людей готові голосувати за "Свободу".

Політолог додав: "Якби це не раціонально виглядало, але фактично "творцем" перемоги і проходження до парламенту "Свободи" є персонально Табачник. Кожен день Табачника зараз у владі працює на те, щоби фіналістом від опозиції у 2015 році був саме Тягнибок, щоби він вийшов у другий тур".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повернення Табачника означає, що освіта й наука нікого не цікавлять

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи могло питання призначення Табачника бути обумовленим зі "Свободою", він наголосив: "Варто тільки глянути, як голосувала Партія регіонів за віце-спікера зі "Свободи". Хіба це не є свідченням того, що все це політтехнологія?".

Нагадаємо, що 24 грудня президент Віктор Янукович призначив новий склад уряду. Першим віце-прем'єр-міністром став колишній голова Нацбанку Сергій Арбузова. Віце-прем'єрами стали Юрій Бойко, колишній губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул та екс-голова МЗС Костянтин Грищенко. Глава держави також призначив нових міністрів. Так, зокрема, міністром освіти і науки залишився Дмитро Табачник.

Зараз ви читаєте новину «Кожен день Табачника при владі додає рейтинг Тягнибоку - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути