вівторок, 16 грудня 2008 10:14

Костенко проти коаліції, бо на нього тисне Балога?

Вчора засідання фракції "НУ-НС", на якому збиралися підписи за створення коаліції з БЮТ і Блоком Литвина, закінчилося скандалом. За створення коаліції вдалося зібрати лише 36 голосів при необхідних 37 (більшість у фракції).

Кардинально змінив свою позицію глава Української народної партії Юрій Костенко. Як повідомляє "Дело", народний депутат відкликав свій підпис під угодою про створення коаліції. Мотиви свого рішення Костенко відмовився коментувати. За інформацією видання, депутат це зробив під тиском Секретаріату Президента.

За словами члена партії "Єдиний Центр" Віктора Тополова, який також не підтримує створення нової коаліції, зараз прихильники об`єднання з БЮТ і Блоком Литвина вимушені шукати ще один голос у фракції.

Виходячи після закінчення, інші депутати були більш мовчазними. Як з`ясувалося, вони домовилися не давати коментарі до ранку. "Нам потрібно зі всім цим переспати", — так пояснювали вони свою позицію.

За інформацією "Дела", "нунсівці" вчора намагалися зв`язатися з рештою членів фракції, щоб умовити їх підписатися. Багато депутатів також стверджують, що вся заковика - в Святославі Вакарчукові, який кілька місяців тому склав свої депутатські повноваження. Проте Верховна Рада до цих пір не прийняла його відставку.

Фракція має намір поставити на голосування Верховної Ради питання про складання Вакарчуком депутатських повноважень. Таким чином потенційні коаліціанти розраховують одержати більшість для підписання коаліційної угоди, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Костенко проти коаліції, бо на нього тисне Балога? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути