Ексклюзиви
пʼятниця, 25 грудня 2015 14:59

Корбан надсилав слідству фіктивні довідки про здоров'я - ГПУ

Корбан надсилав слідству фіктивні довідки про здоров'я - ГПУ
Геннадій Корбан. Фото: dpchas.com.ua

Колишній заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан, якого учора силовики привезли в Київ, надавав слідству неправдиві довідки про здоров'я.

Як зазначається у повідомленні Генпрокуратури, Корбан неодноразово не з'являвся для проведення слідчих і процесуальних дій, посилаючись на те, що 7 грудня 2015 року був доставлений бригадою швидкої медичної допомоги до "Медичний центр "Клініка сімейної медицини" у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

Відповідно до довідок цього центру слідчі дії за участі Корбана, начебто, неможливі у зв'язку з нестабільним станом здоров'я та можливістю погіршення перебігу захворювання серця.

Слідство має достатньо доказів, що Корбан умисно уникає процесуальних дій з метою затягування слідства та ухилення від відповідальності.

"Встановлено, що відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, Корбан через афілійованих осіб є власником ТОВ "Медичний центр "Клініка сімейної медицини", - йдеться у повідомленні.

"Окрім того, поставлений діагноз не завадив йому брати участь у судовому засіданні Печерського районного суду м. Києва 18 грудня 2015 року", - додали у ГПУ.

Слідчі стверджують, що за таких обставин викликає обґрунтований сумнів достовірність встановленого діагнозу та реального стану здоров'я підозрюваного Корбана.

"Тому у кримінальному провадженні призначено судово-медичну експертизу, для проведення якої необхідно здійснити його огляд судово-медичними експертами за участі профільних спеціалістів. Після вручення 24.12.2015 повістки про явку до Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз для проходження судово-медичної експертизи підозрюваний Г. Корбан ухилився від добровільного прибуття до вказаної установи", - повідомляє ГПУ.

Тоді слідчий суддя постановив примусово залучити Корбана до проведення судово-медичної експертизи та надав дозвіл на примусове доставлення до Київського міського клінічного бюро судово-медичних експертиз для її проведення.

Вранці Корбана доставили до госпіталю СБУ на примусове медичне обстеження.

Нагадаємо, він фігурує у справах за фактами захоплення голови Держземагентства України та директора Департаменту Дніпропетровської міської ради як заручників, створення та участі у злочинній організації, привласненні коштів в особливо великих розмірах благодійної організації "Фонд оборони країни" та перешкоджанні діяльності виборчих комісій.

Окрім того, досліджуються факти фіктивного підприємництва, легалізації доходів, отриманих злочинних шляхом та ухилення від сплати податків.

Зараз ви читаєте новину «Корбан надсилав слідству фіктивні довідки про здоров'я - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути