четвер, 10 серпня 2017 15:38

"Консул терориста не зловить" - що буде замість візового режиму з Росією

"Консул терориста не зловить" - що буде замість візового режиму з Росією
Введення Україною візового режиму з Росією не принесе результатів, впровадження системи біометричного контролю буде куди ефективніше - МЗС. Фото: відкриті джерела

Введення Україною візового режиму з Росією не принесе результатів, впровадження системи біометричного контролю буде значно ефективніше.

Про це заявив директор департаменту політики та комунікацій Міністерства закордонних справ Олексій Макеєв, повідомляє "ЗІК".

"Не так давно питання введення візового режиму з РФ розглядали на засіданні РНБО. Це питання було останнім у списку послідовних кроків, адже ми повинні розуміти, для чого ми це робимо. Щоб отримати більше контролю над тим, хто потрапляє з РФ в Україну і чи він потрапляє зі злочинною метою, чи ні. Саме тому на цьому засіданні РНБО схвалили рішення, що з початку наступного року має запрацювати система, яка дозволятиме знімати біометричні дані з іноземців, які потрапляють в Україну", - пояснив він.

Це дасть можливість українським спецслужбам мати більше інформації і контролювати тих, хто приїжджає в Україну, перш за все з Російської Федерації. Натомість візи нічого не вирішать, додав посадовець.

"Давайте змоделюємо такий момент: будь-який терорист потрапляє в українське посольство, здає свій паспорт, пояснює мету візиту, натомість, український консул, до прикладу в Ростові-на-Дону не розпізнає в ньому терориста, це не його функція, це функція спеціальних служб. Саме тому я кажу, що цей інструмент він також не стане у пригоді нашим спецслужбам, вони мають зовсім інші цілі, вони шукають зовсім іншу інформацію", – зауважив Макеєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відгородитися стіною треба як від Росії, так і від Білорусі - експерт

Для громадян Росії, які живуть в Україні, введуть обов'язкову реєстрацію та інформування про своє переміщення, заявляв секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «"Консул терориста не зловить" - що буде замість візового режиму з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути