понеділок, 15 жовтня 2012 04:00

Концерт "Свободи" на Михайлівській слухали парубки з "оселедцями" та дівчата у вінках
13

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Після Маршу боротьби, присвяченого 70-річчю з дня заснування ОУН-УПА, який пройшов 14 жовтня в Києві, розпочався святковий концерт на Михайлівській площі.

На площі зібралося від 8 до 10 тисяч людей. Навколо Михайлівської стояли колони міліції, які слідкували за порядком. На площі спорудили сцену, з якої транслювали відеоролики про історію, діяльність та героїв УПА.

Розпочав концерт своїм виступом івано-франківський гурт "Фліт". Глядачі разом із артистами наспівували улюблені пісні. В кінці виступу соліст гурту закликав молодь слухати українську музику й підтримувати вітчизняних виконавців.

Потім людей, що зібралися на площі зі сцени привітав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок і народний артист Богдан Бенюк. Вони закликали українців до боротьби та протистояння проти нинішньої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невідомі молодчики за вказівкою підривали петарди під час Маршу УПА в Києві

Цього вечора на концерті також виступили гурти "Вій" і "Кому вниз", а також Орест Лютий і Павло Нечитайло.

Більшість глядачів мали патріотичну символіку: синьо-жовті та червоно-чорні прапори, значки тризубів тощо. Багато юнаків мали зачіски, подібні до козацьких "оселедців", а дівчата носили віночки. Також чимало людей були вдягнені в вишиванки.

Святковий концерт на Михайлівській площі завершився близько 20.00. Відразу після цього з боку Софіївської площі Володимирською вулицею попрямували щонайменше 8 автобусів із міліціонерами та "Беркутом".

Зараз ви читаєте новину «Концерт "Свободи" на Михайлівській слухали парубки з "оселедцями" та дівчата у вінках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути