понеділок, 15 жовтня 2012 02:23

Невідомі молодчики за вказівкою підривали петарди під час Маршу УПА в Києві
7

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Приблизно троє-четверо невідомих молодиків підірвали щонайменше п'ять петард і димових шашок під час Маршу боротьби, присвяченого 70-річчю заснування ОУН-УПА, який провело 14 жовтня в Києві ВО "Свобода".

Під час руху 10-тисячної колони Володимирською вулицею в напрямку Михайлівської площі серед натовпу невідомі почали підривати петарди та димові шашки. Від цього туман із диму розтягнувся вздовж вулиці. Рух колони на деякий час призупинився.

За кілька хвилин після інциденту учасники маршу зловили одного з молодиків, який збирався кинути чергову петарду.

"Якийсь хлопчина стояв у марлевій пов'язці, тримав петарду й позував перед камерами – його всі фотографували, – каже Gazeta.ua один зі свідків події, киянин Назар Горохівський, 29 років. – Потім до хлопця підбігли інші, вихопили в нього петарду й дали йому підзатильників і стусанів. Згодом його відпустили".

За словами керівника об'єднання "Гайдамаки" Олексія Дем'янчука, ці дії невідомі вчинили за вказівкою влади.

"Прийшов пацан від Януковича, оцей, що побіг. І коли його запитали, хто його надоумив, той відповів, що якийсь дядько сказав, мовляв, піди й підірви петарду. Ніхто наче не постраждав, але люди надихалися диму. Там десь петард п'ять кинули, а одну він не доніс, бо відразу ж його схопили. Загалом там було троє-четверо молодиків, але зловити вдалося лише одного", – розповів Дем'янчук.

Правоохоронні органи на цей інцидент ніяк не відреагували.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі молодчики за вказівкою підривали петарди під час Маршу УПА в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути