Ексклюзиви
неділя, 14 жовтня 2012 21:45

"Це не люди, а фашисти й бандерівці" - В Полтаві пройшов марш УПА
12

Фото: Фото: Сергій Рибалко

В Полтаві 14 жовтня 150 чоловік взяло участь в марші Української повстанської армії. Зібралися о 17,00 поряд з Білою Альтанкою в історичному центрі міста. Частина в камуфляжних костюмах або масках.

"Прийшли сюди з власної ініціативи, щоб вшанувати 70 років з дня заснування УПА. Тут не має політичних партій та їх прапорів. Відгукнулись прості люди, молодь та громадські організації, - розказав один із організаторів акції Станіслав Пєєв. – Пропозицію  розмістив у соцмережі "В контакті". Розвішував по місту роздруковані на принтері оголошення".

Активісти розгорнули прапори та символіку Української повстанської армії. Десяток хлопців витягли дерев'яні щити із намальованим тризубцем. Українського прапора не має.

Вишикувались в колону по п'ять чоловік. Попереду семеро хлопців розгорнули триметровий плакат з гаслом "За національне та соціальне визволення".

О 17 30 вийшли на вулицю Жовтнева. Викрикували гасла "Жидяру на ножі", "Антифа", "Комуняку на гілляку" та "Слава Нації – смерть ворогам".

"Це не люди, а фашисти й бандерівці, - повідомила 49-річна Людмила Іванівна. Спостерігала за рухом колони. – Затуркали людям голови цим націоналізмом".

На кожному перехресті стояли три - чотири міліціонери. Шестеро супроводжувало колону.

Один з активістів підпалив димову шашку. Правоохоронці повернулися до неї спинами.

Хода закінчилась через дві години на Алеї Журналістів.

"Ціль заходу пам'ятати хто ми є. Бо коли говориш , я українець, тебе сприймають неадекватно , - повідомив 26-річний Віктор Трофименко з громадського руху "Народний фронт Полтавщини". – За кордоном, зокрема в Росії такі акції проходять постійно".

Організатори повідомили, акція офіційно заявлена. В міській раді цю інформацію не підтвердили.

Зараз ви читаєте новину «"Це не люди, а фашисти й бандерівці" - В Полтаві пройшов марш УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

226

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути