Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2011 13:32

Комуністи вимагають покарати націоналістів за гасло "Москалів на ножі"

Народний депутат від Комуністичної партії Олександр Голуб вимагає від генпрокуратури порушити кримінальну справу проти активістів організації Молодіжний націоналістичний конгрес (МНК), які в червні цього року організували марш на честь 120 річниці від дня народження провідника ОУН Євгена Коновальця.

"Щойно в наш офіс прийшов правоохоронець з шевченківського райвідділу Києва. Розповів про звернення Голуба і зараз бере пояснення в керівника організації", — розповіла Gazeta.ua член проводу організації Молодіжний націоналістичний конгрес Катерина Аврамчук.

За словами дівчини, нардеп-комуніст звинувачує організацію в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

"Самого звернення нам скопіювати не вдалося, але ми зрозуміли, що нардеп акцентує увагу на гаслі "Москалів на ножі", яке нібито хтось кричав під час маршу. Насправді такого вигуку я особисто не чула. Ми, як організатори, закликали скандувати гасла "Слава Україні" і "Героям слава", — сказала Аврамчук.

У той же час активісти МНК не виключають, що хтось з учасників ходи міг кричати "Москалів на ножі", адже захід був відкритим, і в ньому брали участь всі охочі.

"Дивно тільки, чому комуніст звернувся в генпрокуратуру не одразу після акції, щоб по гарячих слідах припинити вказану ним міжнаціональну ворожнечу, а через три місяці після події. З цього можна зробити висновок, про що насправді турбуються комуністи – такими заявами хочуть відвернути увагу громадськості від своєї антинародної роботи в складі провладної коаліції", — пояснила активістка МНК.

Нагадаємо, марш на честь 120-ої річниці від дня народження Коновальця в Києві відбувся 14 червня. Кількасот людей пройшлося колоною від університету Драгоманова до пам'ятника Шевченку. Там акція завершилася концертом українських гуртів.

Зараз ви читаєте новину «Комуністи вимагають покарати націоналістів за гасло "Москалів на ножі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути