понеділок, 03 червня 2013 03:18

Комітет виборців побачив на прикладі Київради загрозу продовження влади Януковича

Комітет виборців побачив на прикладі Київради загрозу продовження влади Януковича
Олександр Черненко. Фото: file.liga.net

Унаслідок безпідставного продовження повноважень депутатів Київради в Україні від сьогоднішнього дня можливі сценарії продовження терміну повноважень інших представників влади, зокрема, президента.

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко, коментуючи скандальне рішення Конституційного суду про вибори в Києві.

"Після такого доволі незрозумілого рішення суду в депутатів Київської міської ради з'явиться причина казати, що вони легітимні", - зазначив Черненко.

За словами експерта, Конституційний суд розглянув питання виборів у столиці лише з одного боку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КСУ порушив 4 статті Конституції своїм рішенням про київські вибори - Мусіяка

"Щодо самого рішення, то, справді, суд побачив одну статтю Конституції, де говориться про чергові вибори, але не побачив іншої – про термін повноважень, а саме: п'ять років. Я вважаю, і зі мною погодяться експерти, що термін повноважень — більш важлива річ, а призначення дати виборів – технічне питання, яке має виходити з основоположного – кияни обрали депутатів на 5 років, і крапка", - наголосив голова правління КВУ.

Він підкреслив, що у ситуації, яка склалась навколо Київради, має місце вже не просто неперервність влади, а її узурпація.

"Сьогодні ми продовжили повноваження Київради без будь-яких підстав, а завтра продовжимо термін повноважень Верховної Ради, президента і так далі", - пояснив Черненко.

Зараз ви читаєте новину «Комітет виборців побачив на прикладі Київради загрозу продовження влади Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути