субота, 22 лютого 2020 22:14

Комітет виборців дав сумнівну характеристику партії Зеленського

Комітет виборців дав сумнівну характеристику партії Зеленського
"Слуга Народу" залишається віртуальною партією. Фото: РБК

Партія "Слуга Народу" залишається переважно віртуальною політичною силою, в роботі якої можлива тінізація.

Такий висновок зробив Комітет виборців України, проаналізувавши звіт партії "СН" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за IV квартал 2019 року (жовтень-грудень).

Відповідно до звіту СН, партія загалом витратила 479 млн. грн., однак з них жодної гривні на заробітну плату. При цьому у партії офіційно не працює жодного працівника і немає жодного місцевого осередку зі статусом юридичної особи.

Це може свідчити про тінізацію роботи в "Слузі Народу", вважають у КВУ.

"Ми припускаємо, що частина робіт, таких як ведення бухгалтерії чи прибирання офісу можуть виконувати на контрактній основі. Однак робота такої структури як парламентська партія передбачає легальну діяльність десятків людей, які займаються організаційною, медійною та іншою партійною роботою", пояснив голова КВУ Олексій Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадрові призначення: ще один гуморист став державним чиновником

"На практиці ситуація з нулями у звіті "Слуги Народу" може свідчити, що значна частина її діяльності перебуває в тіні, а заробітна плата може виплачуватися в конвертах. Де факто звіт партії показує, що "Слуга Народу" залишається переважно віртуальною політичною силою".

За даними КВУ відповідно до звітів інших політичних партій, у ВО "Батьківщина" - 96 працівників та понад 600 осередків, у "Європейської солідарності" - 39 офіційних працівників та 29 місцевих організацій зі статусом юрособи, в "ОПЗЖ" 3 працівників та 30 осередків, у "Голосі" - 6 працівників і 13 осередків.

Відповідно до звіту за ІІІ квартал 2019 року (період липня-вересня), партія "Слуга народу" офіційно не наймала на роботу жодної людини і не витрачала коштів на заробітну плату, при цьому "слуги" витратили 240 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Комітет виборців дав сумнівну характеристику партії Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути