понеділок, 19 листопада 2012 14:03

Комісії у проблемних округах мають бути сформовані іншими партіями - Кармазін про свій законопроект

Комісії у проблемних округах мають бути сформовані іншими партіями - Кармазін про свій законопроект
Юрій Кармазін розповів про зміни, які варто внести до закону про вибори. Фото: news.intv.ua

Народний депутат Юрій Кармазін пропонує, аби виборчі комісії під час перевиборів не формували ті партії, які це робили до цього, окрім тих, які є парламентськими фракціями.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua, розповідаючи про свій законопроект щодо перевиборів.

"Проводити повторні вибори в тому розумінні, в якому зараз існує закон — немає правових підстав. Через це, очевидно, мають бути внесені зміни", - переконаний він.

Перш за все, на думку політика, це мають бути зміни до статті 62 закону про вибори, де написано, що якщо неможливо встановити підсумки голосування, то такі вибори вважаються такими, що не відбулися.

"Зміни у моєму законопроекті передбачають, що рішення про неможливість встановлення підсумків голосування та результатів виборів приймається ЦВК не менш як двома третинами її складу. Таким чином, я роблю так, щоб це не залежало від позиції виключно більшості, яка завжди приймає політично-вмотивоване рішення, бо належить до влади. А якщо вже захочуть прийняти таке рішення, то мають це зробити не менш як двома третинами голосів", - пояснив Кармазін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин хоче, щоб депутати обговорили законопроекти щодо перевиборів на 5 округах

Також він пропонує доповнити окрему статтю, яка говорить про особливості підготовки проведення повторних виборів, де мають бути встановлено терміни для цього, тому що цього в законі це не передбачено.

"Також я пропоную передбачити те, що та політична сила, по квоті якої працювала людина членом виборчої комісії, в якій треба проводити повторні вибори, не може більше делегувати своїх людей, крім випадку, коли суб'єктом подання є партія, депутатська фракція якої зареєстрована в апараті Верховної Ради. Тобто, крім тих, які несуть якусь політичну відповідальність. Це логічно. Бо якщо вони підробляли вибори, а ми зараз їх беремо і знову даємо їм можливість робити те саме", - підкреслив Кармазін.

Це положення, на його думку, є найголовнішим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець" зареєстрував проект закону про переголосування

"Очевидно, що у самої Центральній виборчій комісії має бути таке повноваження, як прийняття рішення про неможливість встановлення достовірності підсумків голосування та результатів виборів. Я пропоную, що це рішення приймається так само двома третинами складу", - наголосив політик.

Нагадаємо, що наразі у Верховній Раді зареєстровано вже чотири законопроекти щодо проведення перевиборів у 5-ти проблемних округах. У понеділок, 19 листопада, законопроекти подані народними депутатами Юрієм Кармазіним і Володимиром Яворівським. Раніше також свої законопроекти подавали "бютівець" Юрій Одарченко та "регіонал" Олександр Козуб.

Зараз ви читаєте новину «Комісії у проблемних округах мають бути сформовані іншими партіями - Кармазін про свій законопроект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути