пʼятниця, 16 листопада 2012 16:18

Опозиція запропонує новій Раді ухвалити виборчий кодекс - "ударівець"

Опозиція запропонує новій Раді ухвалити виборчий кодекс - "ударівець"
Фото: glavcom.ua

Усі "міни", закладені владою у виборчий закон, були використані проти опозиції.

Про це заявив народний депутат України від партії "УДАР" Ростислав Павленко в ефірі "Радіо Свобода", передає прес-служба партії.

"І наші представники, і члени інших опозиційних сил пропонують в новому парламенті ухвалити виборчий кодекс - стабільні правила, які дозволять уникнути ситуації, коли кожного разу перед виборами влада робить закон під себе і потім фактично підтасовує результати волевиявлення під свою перемогу", - заявив Павленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли ми почнемо говорити людям правду? Реально ця виборча компанія коштувала мільярд з гаком доларів — Балога

Коментуючи ситуацію в спірних мажоритарних округах, представник "УДАРу" зазначив: "Ми були проти перевиборів і вимагали визнання переможцями опозиційних кандидатів, які перемогли за даними протоколів з мокрими печатками". За словами Павленка, влада, сподіваючись створити більшість під себе, відмовилася визнавати очевидну перемогу опозиційних кандидатів, і в результаті для виходу з глухого кута їй довелося ухвалювати рішення, яке прямо не прописане в жодному законі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко просить не починати з її звільнення в новому парламенті - Турчинов

Народний депутат наголосив на необхідності ще до початку перевиборів притягнути до відповідальності фальсифікаторів виборчого процесу. "Якщо перевибори відбудуться — члени комісій повинні розуміти, що їхня особиста доля залежить від того, наскільки сумлінно вони виконуватимуть свою роботу", - підкреслює Павленко.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція запропонує новій Раді ухвалити виборчий кодекс - "ударівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути