пʼятниця, 16 листопада 2012 13:49

"Бютівець" зареєстрував проект закону про переголосування

"Бютівець" зареєстрував проект закону про переголосування
Юрій Одарченко вніс законопроект на противагу перевиборам. Фото: dni.com.ua

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про врегулювання проблеми в разі неможливості встановити результати виборів. Як повідомляє прес-служба Київської міської партійної організації ВО "Батьківщина", законопроект про внесення в закон "Про вибори народних депутатів України" про наслідки неможливості встановлення результатів голосування в одномандатних виборчих округах вніс депутат Юрій Одарченко (фракція "БЮТ-Батьківщина").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Особисте голосування призведе до парламентської кризи - "ударівець"

Законопроектом пропонується врегулювати процедуру призначення і проведення повторного голосування, зокрема, розширити ст. 99 закону про вибори народних депутатів "Встановлення результатів виборів депутатів у одномандатних округах" і ст. 103 "Повторне голосування" в частині підстав для призначення повторного голосування.

Мова йде про те, щоб призначалося саме повторне голосування, а не перевибори, в тих округах, де неможливо встановити достовірно результати виборів у зв'язку зі знищенням або пошкодженням виборчої документації, а також у випадках, коли в межах одномандатного виборчого округу більш ніж на 10% звичайних виборчих дільниць голосування визнано недійсним.

"Проведення всієї виборчої компанії порушує виборчі права кандидатів, яким доведеться конкурувати не тільки між собою, але і з кандидатами, які програли вибори в інших виборчих округах і вирішили висунути свої кандидатури на "вільних" округах. Тож є потреба саме у призначенні переголосування за тих кандидатів, які набрали найбільшу, або однакову кількість голосів", - вважає Одарченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 236 українців уперше стануть народними депутатами

При цьому законопроект передбачає повторне формування окружних виборчих комісій без участі представників політичних партій, які не висували кандидатів у народні депутати України по відповідному виборчому округу, оскільки такі партії втрачають статус суб'єктів виборчого процесу.

Даний законопроект є альтернативним законопроектом проекту про внесення змін до закону "Про вибори народних депутатів України" щодо наслідків неможливості встановлення підсумків голосування в одномандатних виборчих округах (№ 11419), який подав представник фракції Партії регіонів Олександр Козуб.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" зареєстрував проект закону про переголосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути