Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 11:25

Коломойський: "У нас дуже продуктивний і досвідчений президент"

Коломойський: "У нас дуже продуктивний і досвідчений президент"

Основною проблемою української економіки є орієнтація на експорт, проте президент Віктор Янукович має усі можливості, щоб вивести країну з кризи.

Такий висновок можна зробити зі слів мільярдера Ігора Коломойського для видання IzRus.

За його словами, Україна є частиною європейської та світової економіки, проте не є лідером у світовій гонці.

"Її кризи, якщо трапляються, то носять локальний характер, який часто має політичні причини, які були в недавньому минулому. Зараз Україна потрохи набирає обертів. Українська економіка, на жаль, з радянських часів орієнтована на експорт, а її експортні галузі не є "прайсмейкерами" у світі. Тому доводиться розгрібати ті цінові перепади, які трапляються на міжнародних ринках. Це в першу чергу стосується сталі і хімічних добрив. Чим швидше Україна створить внутрішній ринок, фондовий ринок, чим більшим буде індекс споживання, чим більше стане, так званих, дрібних і середніх "буржуа", тим буде краще для країни", - розповів Коломойський.

Мільярдер також схиляється до думки, що нинішня влада зможе вивести країну з кризи, адже сама оголосила, що бере на себе за це відповідальність.

"Раз влада оголосила, то давайте подивимося. У неї повинен бути певний кредит довіри. Ще рано говорити про результати, це займе час. Відбулися політичні зміни - скасування "політичної реформи". Зараз це нова реальність. Сьогодні на президентові велика відповідальність. Сьогодні вже немає того парламентаризму, який був в останні чотири роки. Ми повернулися до президентсько-парламентської форми правління, і при цьому роль президента зросла", - зазначив мільярдер.

Коломойський також похвалив Януковича за господарські навички.

"У нас президент дуже відповідальний, продуктивний і дуже досвідчена людина, хороший господарник, який все життя провів на господарській роботі", - додав він.

Нагадаємо, 2008 року в інтерв'ю Українській правді Коломойський заявляв майже протилежне: "Янукович і компанія - це усталена, добре структурована, згуртована й цинічна промислово-політична корпорація, яка переконана, що її інтереси вище інтересів країни і народу, що живе в цій країні".

Відзначимо, що за різними даними, Ігор Коломойський був спонсором лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко і віце-прем'єра Сергія Тігіпка. У Компартії заявляли, що він фінансував і ВО "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Коломойський: "У нас дуже продуктивний і досвідчений президент"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути