Ексклюзиви
понеділок, 27 вересня 2010 10:28

Коломойський викупив 60% ринку авіаперевезень

Коломойський викупив 60% ринку авіаперевезень
"Роза Вітрів" стала четвертою вітчизняною авіакомпанією, яка перейшла під контроль структур Ігоря Коломойського. Тепер частка ринку авіаперевезень, яку займає "Приват", зросла до 60%.

Про це пише сьогодні газета "Дело".

У авіакомпанії "Windrose" ("Роза Вітрів") змінився власник. За даними видання, головний акціонер і гендиректор компанії Володимир Каменчук продав свій пакет акцій. Факт зміни власника в "Розі Вітрів" підтверджують.

"Так, у нас відбулася зміна власників", - повідомили в прес-службі компанії. Проте подробиць угоди - суму й ім"я покупця - там не розголошують. За інформацією джерел, покупцями авіакомпанії є структури, близькі до групи "Приват" Ігоря Коломойського.

Про це також свідчить політика, якої останнім часом дотримується "Роза Вітрів". Зокрема компанія активно розвиває співпрацю з іншими підконтрольними "Привату" авіакомпаніями: "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа". Між перевізниками ще в минулому році було укладено interline-угоду, що дозволяє його учасникам продавати перевезення за маршрутами своїх партнерів.

Як відзначає видання, починаючи з минулого року "Роза Вітрів" і авіакомпанії, підконтрольні "Привату", розвивали свою співпрацю ударними темпами. У березні між повітряним альянсом Коломойського і "Розою Вітрів" було укладено код-шерінгову угоду, що дало змогу компаніям використовувати флот один одного на правах сублізингу. Також на період літньої навігації "АероСвіт" і "Роза Вітрів" об"єднали свої маршрути на напрямку Київ - Москва. При цьому оператором перевезень на частотах, виділених "Розі", став саме "АероСвіт", який також отримав можливість використовувати борти "Рози Вітрів" для обслуговування рейсів Київ - Москва. В результаті це дозволило компанії Коломойського збільшити число рейсів до столиці Росії приблизно у півтора рази - до 4-5 на день.

Всього ж після покупки "Рози Вітрів" під контролем "Привату" виявиться більше половини ринку авіаційних перевезень України. Так, на частку "АероСвіту", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" доводиться 48,5% ринку. З приєднанням до цих компаній "Рози Вітрів" частка ринку авіаперевезень, яку займає "Приват", збільшується до 60%.

Зараз ви читаєте новину «Коломойський викупив 60% ринку авіаперевезень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути