понеділок, 12 липня 2021 15:10

Колишнього заступника міністра оборони відправили в СІЗО

Колишнього заступника міністра оборони відправили в СІЗО
Йдеться про справу щодо купівлі катерів від "Кузні на Рибальському". Скріншот із засідання суду: "Прямий".

Колишнього заступника міністра оборони за президентства Петра Порошенка, генерала Ігоря Павловського арештували на два місяці. Рішення виніс Печерський районний суд міста Києва у понеділок.

Суд також постановив, що альтернативою арешту може бути грошова застава у майже 500 млн грн, повідомляє BBC.

Запобіжний захід обирали весь минулий тиждень, кожен день засідання переносили.

Павловський сказав журналістам, що таких коштів у нього немає, а рішення суду він оскаржуватиме.

Державне бюро розслідувань підозрює його, а також двох ексначальників департаменту Міноборони та голову правління підприємства "Кузня на Рибальському" Валерія Шандру в змові та організації постачання армії у 2016-2018 роках військової техніки низької якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрадання в оборонці: Зеленський заговорив про тюрми

Йдеться про десантні катери "Кентавр" та автомобілі невідкладної медичної допомоги, які, як вважають слідчі ДБР, не відповідали встановленим вимогам і не могли використовуватися у Збройних силах України.

Минулого тижня Печерський суд арештував на два місяці Шандру, двох колишніх підлеглих Павловського - Андрія Араптанова і Романа Башинського. Кожному з них встановили заставу в понад 400 млн грн.

За підрахунками ДБР, дії посадовців призвели до збитків державі на понад 475 млн грн. Покарання за інкримінованими статтями передбачає від семи до 10 років ув'язнення. Ігор Павловський усі звинувачення заперечує.

Партія "Європейська солідарність" заявила, що суд над бойовим генералом Ігорем Павловським і керівником заводу "Кузня на Рибальському" Валерієм Шандрою – політично вмотивований злочин влади, який вписується в кампанію із дискредитації захисників України.

"Генерал Павловський – один з ключових командувачів обороною Маріуполя 2014 року, за що проти нього порушено кілька кримінальних справ у Росії. За час його роботи заступником міністра оборони у 2015-2019 роках у Збройні сили України поставили рекордну кількість зразків озброєння та військової техніки.

Показово, що кампанію проти "Кузні на Рибальському", яка зіграла вагому роль у зміцненні Військово-морських сил України, розв'язали саме в момент активізації російської воєнщини в акваторії Чорного та Азовського морів", - повідомили в партії.

Лідер "ЄС" Петро Порошенко назвав президента Володимира Зеленського замовником і організатором цієї політично вмотивованої справи.

"Як і справи багатьох інших генералів, які розсипалися - генерала Марченка, генерала Шевчука, генерала Назарова. І не тільки генералів - Ріффмастера із Сил спеціальних операцій, депутата Федини, Марусі Звіробій.

Це те, чим займався Янукович. Хтось хоче бути схожим на Путіна або на Лукашенка, він все більше наближається до Януковича", - заявив Порошенко.

На початку липня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження щодо Олега Гладковського, першого заступника секретаря РНБО часів президентства Порошенка.

Гладковського обвинувачують у завданні збитків державі на 17,44 млн грн під час закупівлі вантажних автомобілів у корпорації "Богдан".

Зараз ви читаєте новину «Колишнього заступника міністра оборони відправили в СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути