Ексклюзиви
вівторок, 17 липня 2007 10:01

Колишній генпрокурор Потебенько визнав плівки Мельниченка

Екс-генпрокурор Михайло Потебенько визнає, що частина розмов, записаних екс-майором Держохорони Миколою Мельниченком, мала місце.

"Безумовно, розмови були. Питання – чи у повному змісті, як вони сьогодні публікуються", - сказав він.

При цьому Потебенько підкреслив, що "хотів би бачити повні записи розмов".

"Якщо вже публікуєте, і записи долучаються до кримінальної справи, то не потрібно висмикувати пропозиції з контексту. Від цього цілком міняється зміст", - зазначив він.

"Крім того, частина розмов, що були на плівках і приписуються певним людям, насправді не могли їм належати", - додав Потебенько.

За його словами, "при розшифровці записів тексти розмов віднесені до авторства інших осіб".

"Це я кажу тому, що одна розмова приписана мені, тоді як про оперативну роботу я, як прокурор, не говорив і не міг говорити", - пояснив він.

У той же час, на питання, чи знав він під час своєї роботи генпрокурором про записи розмов екс-президента Леоніда Кучми з нинішнім президентом Віктором Ющенком і прем`єр-міністром Віктором Януковичем, Потебенько відповів: "Знав я рівно те і стільки, скільки знав кожен".

На питання, чи давав Кучма вказівку Потебеньку посадити голову правління банку "Слов`янський" Бориса Фельдмана, про що, посилаючись на записи, нібито говорив Мельниченко, колишній генпрокурор відповів:

"Не знаю, які вказівки ви маєте на увазі. Але я особисто ніякі вказівки не виконував. А тому і незаконні вимоги до мене не надходили".

"Ви знаєте, надто непросто довідатися правду, якщо висмикуються з тексту якісь речення, що влаштовують зацікавлених осіб. Отож, я хотів би бачити публікації повного тексту розмов, і тоді б до мене з подібними питаннями ніхто не звертався", - підкреслив Потебенько.

У той же час, на питання про те, чи знає він, хто "прикривав" Мельниченка, Потебенько заявив: "Не хочу говорити, тому що сприймуть, начебто я намагаюся впливати на хід слідства. Але я вважаю, що це одне з тих питань, якими слідство має зайнятися", пише Дело.

Зараз ви читаєте новину «Колишній генпрокурор Потебенько визнав плівки Мельниченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути