вівторок, 28 липня 2009 09:22

Кокойти звинуватив Україну в геноциді осетин

Кокойти звинуватив Україну в геноциді осетин
Президент самопроголошеної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти назвав США, Україну, Ізраїль відповідальними за геноцид осетинського народу, оскільки ці країни продовжують озброювати Грузію.

Про це він заявив в інтерв"ю телеканалу "Russia Today", повідомляє NEWSru.com.

Кокойти також заявив, що проти республіки велася цілеспрямована інформаційна війна – за прямим завданням низки західних редакцій.

"Сьогодні військовий потенціал Грузії сильніший і вищий, ніж до серпня 2008 року. Грузію озброюють дуже сильно, постійно проводять навчання. Вона перетворилася на одну з найбільш мілітаризованих держав світу", - заявив Кокойти.

"США, Україна, Ізраїль несуть величезну відповідальність за геноцид осетинського народу. І далі нестимуть відповідальність, якщо будуть далі озброювати Грузію, якщо не відмовляться від стратегії, яку вони хочуть провести", - заявив глава Південної Осетії.

"Вони роблять дуже серйозну помилку, озброюючи Грузію. Повірте, ті природні ресурси і нафта не варті того, щоб знищувати цілі народи", - сказав він.

Говорячи про висвітлення серпневого конфлікту у ЗМІ, Кокойти заявив, що проти республіки була вчинена не просто військова, а ще й інформаційна агресія. У передових лавах агресорів знаходилися багато західних журналістів, які від своїх редакцій мали завдання показати, що була агресія проти Грузії, стверджує він.

"У них було дві мети: зняти бліц-криг, якщо це вдасться, ні – тоді звинуватити тих, хто завдасть поразки Грузії. Там усе було прораховано і продумано", - переконаний лідер Південної Осетії. Він сказав, що від початку виставити Південну Осетію і Росію як агресорів намагалися США – і це говорили багато чиновників з Білого дому.

Сьогодні ж, на думку Кокойти, люди дізналися правду.

"Ми усе більше знаходимо прихильників того, що Грузія організувала агресію. Багато які НПО Європи й США, без нашого тиску, сталі говорити про те, що всі були неправі, коли напали на маленьку Осетію, і Росія була права, коли захистила нечисленний народ від повного знищення", - сказав він.

Що стосується визнання Південної Осетії з боку міжнародного співтовариства, то, за словами Кокойти, керівництво республіки проводить консультації в усіх напрямках із усіма країнами – і з Африкою, і з Близьким Сходом, і з Азією, і, звісно, з Європою. Він не виключив, що будуть визнання і цього року.

"Сьогодні багато провідних партій держав-лідерів Європейського Союзу мають з нами контакт. Вони цього не соромляться і ведуть з нами нормальний діалог – є навіть таке поняття серед них, як "визнання де-факто". Тобто люди готові співпрацювати, інвестувати кошти не просто як приватні особи, а як представники партій, представники рухів", - сказав Кокойти.

На даний момент цілковито визнала Абхазію і Південну Осетію тільки Росія.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Кокойти звинуватив Україну в геноциді осетин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути