Ексклюзиви
четвер, 20 червня 2024 07:27

КНДР оприлюднила пункти договору між Путіним і Кім Чен Ином

КНДР оприлюднила пункти договору між Путіним і Кім Чен Ином
Договір про стратегічне партнерство РФ і КНДР має безстроковий характер. Фото: eastnews.ua

18 червня російський диктатор Володимир Путін прибув із візитом до столиці КНДР. У Пхеньяні Путін і північнокорейський лідер Кім Чен Ин підписали договір про стратегічне партнерство, який, за словами російського диктатора, передбачає "надання взаємної допомоги у разі агресії проти одного з учасників цього договору".

Північнокорейське державне агентство оприлюднило пункти договору між КНДР і РФ, передає ТАСС.

Наразі незрозуміло, корейське центральне інформагентство опублікувало окремі пункти чи повний текст. Водночас там зазначили, що документ про всеосяжне стратегічне партнерство між державами передбачає негайне надання взаємної допомоги у разі агресії проти однієї з країн.

"У разі загрози агресії країни узгодять заходи координації позицій, забезпечать співпрацю в усуненні загрози. Москва та Пхеньян зобов'язуються не підписувати з третіми країнами угоди, які можуть загрожувати суверенітету та безпеці двох країн. РФ і КНДР прагнуть збільшити обсяги двосторонньої торгівлі та створити сприятливі умови для економічного співробітництва. Москва та Пхеньян умовилися розвивати відносини у сфері космосу, мирного атома, ШІ та ІТ", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РосЗМІ пишуть, що Кім Чен Ин підтримав агресію РФ проти України

Договір про стратегічне партнерство РФ і КНДР має безстроковий характер. Країни також активізують співпрацю у сфері ЗМІ для "протидії недостовірній інформації та інформаційним провокаціям".

"РФ та КНДР створять систему вжиття заходів для зміцнення оборонного потенціалу з метою запобігання війні, забезпечення миру", - пише ТАСС.

Російський диктатор і лідер КНДР Кім Чен Ин учора підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. Документ передбачає надання взаємної допомоги в разі агресії проти однієї з цих держав.

Зараз ви читаєте новину «КНДР оприлюднила пункти договору між Путіним і Кім Чен Ином». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути