вівторок, 12 березня 2013 16:53

Ключковський: "Опозиція не зможе довести імпічмент до кінця, та почати його вона повинна"

Ключковський: "Опозиція не зможе довести імпічмент до кінця, та почати його вона повинна"
Юрій Ключковський. Фото: glavcom.ua

Опозиції не вдасться довести до кінця ідею з імпічментом президента, однак почати цей процес вона повинна.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Юрій Ключковський.

Коментуючи заяву лідерів опозиційних фракцій щодо того, що у них вже готовий законопроект щодо імпічменту президента, він наголосив, що ініціювати подібні речі опозиція має, однак навряд чи їх вдасться реалізувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість хоче зняття недоторканності вже через місяць

"Зараз це зробити не можливо хоча б тому, що для цього потрібно мати три чверті голосів (300 — ред.). Тому до кінця ця процедура дійти сьогодні не може. Але ж, в решті-решт, починати її та ініціювати можна, чому б і ні. Тим паче, якщо хтось має відповідні підстави, відповідні докази та відповідну аргументацію. Процедура імпічменту зовсім не гарантує, що якщо вона буде почата, то й обов'язково завершиться успішно, але навіть початок цієї процедури — це вже серйозний хід", - пояснив Ключковський.

На його думку, необхідно прийняти спеціальний закон щодо процедури імпічменту, де більш детально розписати, як саме вона має відбуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не підтримуватимемо дурниці меншості" - Колесніченко про імпічмент

"Варто нагадати, що імпічмент — це спосіб притягнення до кримінальної відповідальності, тобто в основі має лежати звинувачення у вчиненні злочину. Далі є процедура, передбачена Конституцією і її просто необхідно деталізувати. У законі про імпічмент треба більш детально прописати, як формується тимчасова слідча комісія, яким чином відбувається розгляд цього питання, яка роль у цьому того, кого звинувачують, чи мають втручатися правоохоронні органи, чи ні тощо. Зараз же є тільки конституційні норми, які позначають окремі віхи процесу, але деталей процедури немає", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція імітує діяльність, щоб переконати українців у своїй ефективності - експерт

Екс-нардеп також схвально поставився щодо самої ініціативи опозиційних сил, оскільки, на його переконання, саме цим і має займатися опозиція.

"Я не дуже вірю, що це стане реальністю. Однак, опозиція має на меті, і на то вона й опозиція, - привернути суспільну увагу. Якщо вона матиме більшість, а тим паче конституційну більшість, то вона вже перестане бути опозицією", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Ключковський: "Опозиція не зможе довести імпічмент до кінця, та почати його вона повинна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути