четвер, 08 листопада 2012 14:52

Імпічменту президенту не буде, бо в опозиції всі імпотенти - експерт

Імпічменту президенту не буде, бо в опозиції всі імпотенти - експерт
Ігор Коцюруба. Фото: gazeta.ua

Малі сутички говорять про те, що в опозиції наразі немає сили. Усі бійки під ОВК у Києві, Первомайську, Чернівцях та інших містах — це містечкові протести. Думаю, що на цьому усе й закінчиться. Люди не налаштовані на боротьбу. Порушення на виборах були, але це не загострює питання в опозиції. Вона не закликає народ до масових протестів. А самі люди не піднімуться, якщо їх не закликати. Враховуючи те, що всі задоволені ходом виборів, то нічого не буде. Але цей парламент перехідний. Він пропрацює рік і будуть перевибори.

У випадку потреби "Свобода" зобов'язана вивести на вулиці своїх активістів. Інакше вона просто не буде відповідати своїм принципам. Хоча повинна була робити багато речей інакше. Маючи більшість у міській раді, "Свобода" має діяти відповідно з тим, що вона декларує. До прикладу, давно уже потрібно прибрати причину смороду у Львові.

Люди підтримують "Свободу" автоматично. Однак, якщо вона діятиме й в подальшому так, як діє у Львівській міській та обласній раді, то не можу гарантувати, що наступні вибори знову отримає мандат довіри.

Пройшовши у парламент "Свобода отримала трибуну всеукраїнського масштабу. Вона матиме понад 40 депутатів у Верховній Раді. Я би на їхньому місці за кожним депутатом закріпив якусь область України й працював ще значно інтенсивніше, ніж працювали до цього. Хоча вони й так працювали перед виборами надзвичайно вдало й ефективно.

Каталізатором для виведення людей на вулиці мають бути суспільні настрої. Без таких настроїв "Свобода" не виведе на вулиці потрібну кількість людей, яка б привела до позитивного результату. Навіть ті 30 тисяч, що виводили на марш УПА — це зовсім інше, ніж виводити людей на масовий протест. Кожного року ці акції відбувалися й усе йшло по накату, а от щоб цим 30 тисячам вистачило духу йти проти теперішньої влади — це вже інше питання. Залучити їх до більш рішучих дій — це питання риторичне. "Свобода" матиме змогу робити рішучі дії лиш тоді, коли завоює ширше електоральне поле.

Думаю, що кияни однозначо приєдналися б до протестів. Питання тільки у тому, наскільки народ довірятиме "Свободі". А те, що серед людей витає протестний дух уже давно усім відомо. Усім набридла ситуація в державі.

Опозиція не буде приймати закон про імпічмент ні законним чином, ні протестним. Не будуть цього робити тому, що вони усі імпотенти.

Ігор КОЦЮРУБА, громадський діяч, співголова "Революції на граніті", голова Студентського братства Львівського політехнічного інституту у 1989—1990 роках, ветеран афганської війни, депутат Львівської облради 1994-1998 роки

Зараз ви читаєте новину «Імпічменту президенту не буде, бо в опозиції всі імпотенти - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути