понеділок, 10 червня 2013 21:21

Кличко вирішив проігнорувати зустріч з Януковичем

Кличко вирішив проігнорувати зустріч з Януковичем
Віталій Кличко Фото: facebook.com

Президент Віктор Янукович як гарант Конституції повинен виконати свій обов'язок, прийти в парламент і виступити з посланням про стан внутрішньої і зовнішньої політики, вважає лідер партії "УДАР" Віталій Кличко.

"Однак цього не відбувається, і звуть нас на кулуарну ритуальну бесіду. Ми проти посиденьок для "галочки", коли в суспільстві накопичилося багато серйозних питань, які влада вирішити не може. Тому має відбутися відверта публічна розмова в стінах парламенту", - цитує Кличка прес-служба "УДАРу".

Кличко підкреслив, що сьогодні необхідно зняти з порядку денного питання, які роз'єднують країну і суспільство. І зосередитися на виконанні всіх передумов для підписання Угоди про асоціацію з ЄС. А саме: звільнити політв'язнів, зокрема, Юлію Тимошенко. Разом з правозахисними, громадськими організаціями втілити докорінну реформу судової та правоохоронної системи. Також лідер "УДАРу" зазначив, що необхідно прийняти Виборчий кодекс з відкритими списками на виборах всіх рівнів. Восени цього року мають відбутися вибори мера столиці і Київради, а також вибори в п'яти спірних округах.

"Україна заслуговує того, щоб жити за європейськими стандартами, і всі її громадяни хочуть цього. Для цього, парламент повинен приймати закони, які насправді дозволять боротися з корупцією і вивести економіку з тіні, а не протягувати рішення, потрібні тільки владі. Саме про це і треба говорити в парламенті з президентом. Відверто і публічно", - підкреслив Кличко.

Нагадаємо, 6-7 червня опозиція знову заблокувала роботу Верховної Ради у зв'язку з тим, що президент вирішив не виступати з щорічним посланням перед депутатами особисто.

Спікер парламенту Володимир Рибак в понеділок, 10 червня, повідомив, що Янукович готовий зустрітися з лідерами фракцій.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що рішення про формат зустрічі з президентом Віктором Януковичем буде прийматися лідерами трьох опозиційних фракцій.

Зараз ви читаєте новину «Кличко вирішив проігнорувати зустріч з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути