четвер, 13 травня 2021 18:45

Кличко може скласти серйозну конкуренцію Зеленському - експерт

Кличко може скласти серйозну конкуренцію Зеленському - експерт
Віталій Кличко має хороший рівень довіри. Фото: bbc.com

Мер Києва Віталій Кличко заявив про тиск на столичну владу і на нього особисто через обшуки прокуратури в Київській міській державній адміністрації.

Він намагатиметься охарактеризувати ці події як політичне переслідування. Це сприятиме його популяризації і зростанню рівня довіри до нього, розповів Gazeta.ua політолог Михайло Басараб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура викрила схему "кришування". Кличко заявляє про тиск

"Віталій Кличко почав готуватися до парламентської і можливо президентської кампанії. Цілком можливо, що політичний партнер Кличка Сергій Льовочкін вирішив розконсервувати і популяризувати його, як політичний проект, який не вдалося зробити у 2014 році", - заявив Басараб.

Віталія Кличка готували до президентської кампанії як заступника Віктора Януковича. Власники проекту вирішили, що на сьогодні потенціал Кличка не повністю розкритий.

"Відповідно соціологічних досліджень у Віталія достатньо хороший рівень довіри. І власники проекту вирішили, що є реальна перспектива, тому зараз почалася підготовка на місцях. Штаб Віталій Кличка розгорнув активну роботу і ведуть підбір кадрів в регіонах. Очевидно, що це з прицілом на парламентську чи президентську кампанію", - додав експерт.

Такі дії не подобаються президенту України Володимиру Зеленському, бо в нього з'явився конкурент.

"За даними соціологічних досліджень середньостатистичний виборець Зеленського є потенційним виборцем Віталія Кличка. У випадку виборів всі хто голосував за Зеленського можуть проголосувати за Кличка. Не виключено, що Зеленський може застосувати наявний силовий ресурс щоб перешкодити Кличку", - розповідає Михайло. Басараб.

Раніше обшуки проводили в Київавтодорі. Кримінальне провадження розпочали за фактом умисного ухилення від сплати податків під час ремонту доріг у столиці на суму понад 18 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Кличко може скласти серйозну конкуренцію Зеленському - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути