Ексклюзиви
пʼятниця, 19 жовтня 2012 03:20

Кличко має пояснити, чому не підписує угоду з опозицією - експерт

Кличко має пояснити, чому не підписує угоду з опозицією - експерт
Олег Медвєдєв. Фото: uainfo.censor.net.ua

Віталій Кличко має пояснити свою логіку щодо не підписання угоди про створення коаліції з Об'єднаною опозицією.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Олег Медвєдєв, коментуючи заяву Віталія Кличка про те, що створення коаліції буде обговорювати вже після виборів, і відповідну реакцію партії "Батьківщина".

"Я не вважаю, що "Батьківщина" зробила якусь заяву супроти УДАРу, вона не виглядає як заява супроти УДАРу. Навпаки я її розцінюю як ще один заклик: у УДАРу є ніч і півдня до того часу, на коли заплановане підписання коаліційної угоди. Це заклик до УДАРу передумати і приєднатися до простих і зрозумілих істин. Тим паче, це питання обговорюється вже півтора тижні. Були як публічні, так і не публічні звернення до удару підписати цю коаліційну угоду", - підкреслив експерт.

Він додав, що не розуміє причини такого кроку УДАРу: "Я хотів би як громадянин, щоб УДАР цю логіку пояснив. Я прослухав текст, який Кличко читав із папірця. І не розумію, що в угоді опозиції є такого, що суперечило б якимось принципам і не дозволяло б поставити свій підпис Кличку?".

Медвєдєв запевнив, що в угоді про коаліції зазначено фундаментальні речі роботи нового парламенту.

"Там крім імпічменту президенту чи політичних в'язнів ідеться і про такі серйозні речі як ухвалення кодексу економічного зростання із радикальним скороченням кількості податків, перегляд пенсійної реформи, визначеність по земельному питанню та по іншим суспільно важливим проблемам. Тобто, була публічно сформульована пропозиція – підписати ідеологічний програмний документ щодо засад співпраці у майбутньому парламенті", - підкреслив він.

Нагадаємо, що Об'єднана опозиція запропонувала УДАРу  підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті. Натомість лідер партії Кличко заявив, що на цю тему варто говорити вже тільки після виборів. У свою чергу 19 жовтня таку угоду мають підписати Об'єднана опозиція з партією ВО "Свобода".

У "Батьківщині" заявили, що "всі політичні сили, які мають можливість пройти до Верховної Ради, повинні визначитись: або вони залишаються з нинішньою владою диктатури, або вони є альтернативою цій диктатурі і будуть вести країну по демократичному європейському шляху".

Зараз ви читаєте новину «Кличко має пояснити, чому не підписує угоду з опозицією - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути