Ексклюзиви
четвер, 19 грудня 2019 08:11

Кива влаштував у Раді штовханину. Ледь не зачепило Тимошенко

Народні депутати від партій "Батьківщина" і ОПЗЖ заблокували роботу аграрного комітету Верховної Ради.

Викрикували "Ганьба", стукали по столах пачками паперів і розкидали їх, передає lb.ua.

Між представниками "Слуги народу" і депутатами, що заблокували роботу, сталася штовханина. Одним із найактивніших учасників конфлікту став Ілля Кива, якого ледь зумів заспокоїти колега по фракції ОПЗЖ Нестор Шуфрич. Згодом Кива спілкувався з іншими присутніми фразами у стилі "рот закрой свой, женщина".

 

Тим часом, Юлія Тимошенко схопила папери, які лежали на столі перед головою комітету, і викинула їх, поки той відволікся на сутичку.

Комітет, який очолює нардеп від "Слуги народу", розглядав поправки про обіг ринку землі сільськогосподарського призначення. Відзначається, що усього їх понад 4 тис. Але на засідання прийшли нардепи від опозиційних партій і зупинили роботу комітету. Вимагають відкласти прийняття ринку землі до наступного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина теперішніх міністрів не варта навіть 18 тис. грн

Зрештою, вирішили оголосити перерву. Станом на 23:42 аграрний комітет продовжив роботу, парламентарії розглянули 179 поправок до законопроекту про продаж землі.

Юлія Тимошенко заявила, що "все, що зараз відбувається, наша команда буде оскаржувати в судах". Лідер "Батьківщини" посилається на те, що вже почався новий день, 19 грудня, а засідання комітету у цей день заплановано на 8:00, тобто всі рішення, прийняті після опівночі, на її думку, незаконні. У відповідь голова комітету Микола Сольський зазначив, що раніше комітет продовжив роботу до 00:30. Комітет закрив засідання, як і передбачалося, в 00:30. Розгляд поправок продовжать з 8:00 19 грудня.

17 грудня народні депутати від "Батьківщини" заблокували президію парламенту з вимогою відмовитися від планів по запуску ринку землі.

Президент України Володимир Зеленський запропонує профільному комітету Верховної Ради, з питань аграрної та земельної політики, зменшити граничну кількість землі для однієї людини або компанії з 200 тисяч гектарів до 10 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Кива влаштував у Раді штовханину. Ледь не зачепило Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути