середа, 18 грудня 2019 19:48

Половина теперішніх міністрів не варта навіть 18 тис. грн

Половина теперішніх міністрів не варта навіть 18 тис. грн
Уряд — це чиновницька еліта, нагадує Микола Давидюк.

Половина членів уряду Олексія Гончарука - неефективні. Під відповідальність президента Володимира Зеленського в Кабмін "напхали" персонал, який імітує із себе міністрів.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Зарплата міністра має бути $10 тис (понад 234 тис. грн). Потрібна загальноєвропейська зарплата, щоб не крали.

Бо виходить так, що дешевий міністр дуже дорого обходиться державі. Згадаємо уряди за Януковича, Порошенка. Деякі міністри-доларові мільйонери могли самі виплачувати всьому міністерству зарплату. Не жили на зарплату. Крали, збагачувалося за рахунок держави.

Чесна людина буде чесно працювати на нормальну офіційну менеджерську зарплату — щоб і відкласти гроші можна і гідно жити. Ухвалювати державницькі рішення і приносити користь Україні. Високих зарплат не треба боятися, вони мають бути конкурентноздатні на східноєвропейському ринку.

При цьому брати на роботу людей, які дотягують бути міністром. Не за популістичними квотами — цей сказав цього, той — того. Половина теперішніх міністрів не варта навіть 18 тисяч гривень. Не дотягують за своїми навичками і знаннями. Якщо їх виставити на Work.ua, то деякі б роботи не знайшли. Таких треба відправити у відставку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки має заробляти міністр в Україні

Уряд має пояснювати пересічним громадянам, чому чиновницькі зарплати мають бути високі. Керівник Укрзалізниці Бальчун за уряду Гройсмана мав зарплату близько мільйона гривень — $40 тис. Він за рік зробив УЗ прибутковою на 300 млн. Наче б то небагато. Але перед тим було мінус 15 млрд грн. Показав ефективність, бо зекономив мільярди. Чи є сенс тримати такого чиновника? Так. І населення буде задоволене.

А є ще такі випадки, коли чиновник ту картку ніколи не знімав. Отримує свою "зарплату" в конвертах, відкатах. Придбав собі три будинки на Лазуровому березі. І тільки думає: як легалізувати гроші, щоб потім не попастися в НАБУ чи ДБР.

Уряд — це чиновницька еліта. Ті, хто там працює, мають бути суперефективними. Робити найкращий результат для країни. В Україні поки що такий не з'явився. Просто під відповідальність президента напхали персонал середнього менеджерського класу, які імітують, що вони міністри", - каже Микола Давидюк.

Раніше міністр економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов заявив, що його зарплата становить всього 18 тис. грн, і йому її вистачає хіба, що на таксі.

Тим часом журналісти опублікували міністерську пропозицію Кабінету міністрів нарахувати Милованову 1630% премії, або 271 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Половина теперішніх міністрів не варта навіть 18 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути