пʼятниця, 08 жовтня 2021 19:24

Кива про своє привітання Путіну: "Українським політикам треба повчитися"

Кива про своє привітання Путіну: "Українським політикам треба повчитися"
7 жовтня Путіну виповнилося 69 років. Кива його привітав. Фото: НВ

Народний депутат від прокремлівської ОПЗЖ Ілля Кива публічно привітав президента Росії Володимира Путіна з днем народження, оскільки поважає його.

Про це він сказав у коментарі виданню "Новое время".

"Я привітав насамперед чоловіка, у якого є своя позиція, який вміло свою позицію відстоює в інтересах свого народу і своєї держави", - заявив нардеп.

Додав, що в окупації РФ Криму та частини Донбасу винні нібито самі українці.

"Ми нескінченно будемо знаходиться у провалі й у глибокій дупі, поки не почнемо шукати проблематику у самих собі, і розв'язувати проблеми у собі передусім", - сказав Кива, додавши, що Крим нібито "здали".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вісім років війни на Донбасі: омбудсмен озвучила втрати

Також Кива вважає, що попри агресію РФ саме Україна повинна намагатися знайти якісь компроміси для налагодження відносин.

"Сьогодні вони (російська влада. - Gazeta.ua) перебувають для нас у стані противника, завтра - це наші прямі стратегічні союзники й економічні партнери. Ми повинні навчитися придушувати свою гординю, знаходити компроміси, сідати й шукати точки дотику", - вважає нардеп.

Відповідаючи на запитання, чи має Путін понести відповідальність за збитий на Донбасі пасажирський Boeing рейсу MH17, Кива заявив, що причетність до цього Росії - лише "припущення".

7 жовтня Ілля Кива привітав президента країни-агресора Володимира Путіна з 69-річчям. На відео Кива російською називав Путіна "лидером дружественного народа". Нардеп побажав ворогу України "сил и здоровья".

"Привітали" Путіна й у Верховній Раді, назвавши його "х*йлом".

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Кива про своє привітання Путіну: "Українським політикам треба повчитися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути