вівторок, 05 жовтня 2021 16:38

Вісім років війни на Донбасі: омбудсмен озвучила втрати

Вісім років війни на Донбасі: омбудсмен озвучила втрати
На сході України за час окупації РФ загинули майже 14 тис. осіб. Фото: УНІАН

За вісім років окупації Росією територій на Сході України загинули майже 14 тис. українців.

Про це заявила уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова.

"Через порушення права на життя та безпеку на Сході України загинуло майже 14 тисяч громадян України. Серед них чотири тисячі цивільних осіб, зокрема 152 дитини. 34 тисячі поранені. Це триває щодня", - повідомила Денісова у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Донбасі готуються до наступу: звозять зброю та боєприпаси

Омбудсмен додала, що за політичними й релігійними звинуваченнями 121 громадянин України перебуває у в'язницях окупованого Криму й Росії. Зокрема, 86 кримських татар. 71 особу вже засудили на тривалі терміни.

"У незаконному ув'язненні на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей перебуває 296 громадян України. З них - 252 цивільні особи, зокрема чотири волонтери й 44 військовослужбовці", - додала Денісова.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

З початку російської агресії на Донбасі під час боїв загинули 2694 українських військовослужбовців, зазнали поранень 10 237, повідомили Збройні сили України в травні 2021-го.

Цьогоріч у серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли оголосили всеосяжне перемир'я в зоні Операції об'єднаних сил. Поранень зазнали 28 бійців.

У вересні 2021-го на Донбасі загинули семеро воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Вісім років війни на Донбасі: омбудсмен озвучила втрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути