понеділок, 11 липня 2011 12:52

Кірєєву пообіцяли зробити боляче за його судові ляпи

Кірєєву пообіцяли зробити боляче за його судові ляпи

Сторона захисту в особі адвоката Миколи Титаренка та підсудної Юлії Тимошенко вважає, що суддя Печерського райсуду міста Києва Родіон Кірєєв не мав права виганяти із зали суду народного депутата від Народного Руху Олександра Чорноволенка.

Зокрема, Титаренко зазначив, що згідно ст. 272 Кримінально-процесуального кодексу (КПК) за непідкорення рішенню головуючого або порушення порядку під час засідання суду громадяни несуть відповідальність, передбаченою част.1 ст. 183 кодексу, і "видворення з зали засідань ця стаття не передбачає".

"До правопорушника може бути застосований лише штраф. Для цього головуючий відправляє відповідні матеріали для притягнення винного до адміністративного покарання. Видворяти безпосередньо із зали засідань - для головуючого таких повноважень не передбачено", - зазначив адвокат.

Водночас Тимошенко підтримала заяву свого захисника. Звертаючись до Кірєєва, вона наголосила: "Ви, як головуючий, грубо і практично постійно порушуєте КПК в усіх його складових. І робите це лише тому, що президент країни дав вам можливість скористатись "Грифоном" і "Беркутом", які, незважаючи на закон, права людей, чинять у залі насилля".

Опозиціонерка запевнила, що найближчим буде складено заяву про злочин судді, де будуть викладені усі порушення Кірєєвим закону, усі його дії, "які не сумісні із званням судді".

"Ми будемо вимагати порушити проти вас кримінальну справу. Якщо зараз органи прокуратури, міліції і суду не виконують закон, то це не назавжди... Якби у країні була ГПУ, то б за таку поведінку судді вона вже давно б порушила кримінальну справу. І ви б не допускали такої поведінки на очах в усього суспільства. Ви - суддя і зобов'язані дотримуватись закону в першу чергу", - підкреслила Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні народного депутата від Народного Руху України Олександра Чорноволенка вивели в оточенні правоохоронців з зали судових засідань Печерського райсуду міста Києва через порушення ним порядку під час розгляду кримінальної справи проти Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Кірєєву пообіцяли зробити боляче за його судові ляпи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути