середа, 15 червня 2011 10:22

Кириленко попросив Пшонку розібратись з проросійським Костусєвим

Кириленко попросив Пшонку розібратись з проросійським Костусєвим

Лідер партії "За Україну!", народний депутат від НУ-НС В'ячеслав Кириленко вимагає від Генпрокуратури опротестувати рішення Одеського міськвиконкому про позбавлення одеських шкіл україномовного статусу.

Як повідомила прес-служба "За Україну!", про це йдеться в депутатському запиті, який адресований генеральному прокурору України Віктору Пшонці.

На переконання Кириленка, внаслідок реалізації вищезазначеного рішення Одеського міськвиконкому в місті фактично не залишиться жодного дошкільного чи загальноосвітнього закладу, де виховання і навчання проводитиметься українською мовою.

"Таким чином, рішення Одеського виконкому, яке передбачає переведення загальноосвітніх шкіл та дитячих дошкільних закладів міста Одеси на навчання російською та українською мовами, суперечить чинному законодавству", - упевнений парламентарій.

З огляду на це, на підставі статті 16 Закону України "Про статус народного депутата України" Кириленко звернувся до Пшонки щодо необхідності застосування заходів прокурорського реагування у питанні скасування згаданих рішень Одеського міськвиконкому як таких, що суперечать Конституції та законам України. Про результати розгляду цього депутатського запиту та вжиті заходи нардеп попросив інформувати його у терміни, встановлені чинним законодавством.

Нагадаємо, раніше міський голова Одеси О. Костусєв в своєму інтерв'ю радіостанції "Эхо Москвы" заявив про те, що міськвиконкомом Одеси було прийнято рішення, яким було внесено зміни до статутів 124 загальноосвітніх шкіл, внаслідок чого усі одеські школи отримали статус двомовних (українська та російська мови застосовуються на вибір батьків).

Окрім того, пізніше представник виконкому Одеської міської ради повідомив про те, що подібні зміни були внесені і до установчих документів одеських дошкільних закладів освіти.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко попросив Пшонку розібратись з проросійським Костусєвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути