пʼятниця, 04 лютого 2011 20:44

Кириленко попросив Януковича не переслідувати УПЦ КП

Кириленко попросив Януковича не переслідувати УПЦ КП

Голова партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко закликав президента України Віктора Януковича припинити переслідування Української православної церкви Київського патріархату та відновити державно-церковний діалог.

Про це йдеться в депутатському запиті на ім'я Януковича.

Як повідомила прес-служба "За Україну!", Кириленко зазначив, що неприпустимою й небезпечною для релігійного миру в Україні є ситуація, коли президент України уникає державно-церковного діалогу, насамперед – із Всеукраїнською радою церков, що об'єднує православних, греко- та римо-католиків, представників багатьох протестантських церков, які разом представляють близько 95% мережі релігійних громад.

Опозиціонер вимагає від президента відновити повноцінний державно-церковний діалог, у тому числі й через особисті зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков, з предстоятелями Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви та інших релігійних організацій, що діють в Україні.

Крім того, політик закликає припинити будь-які спроби через "дискримінаційні дії" влади на центральному й місцевому рівні створити штучні преференції лише для однієї релігійної організації.

"Необхідно забезпечити об'єктивне розслідування фактів тиску на представників УПЦ-КП, перешкоджання в проведенні релігійної діяльності, рейдерського захоплення храмів та інших протиправних дій", - йдеться у зверненні Кириленка до Януковича.

Нагадаємо, раніше патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив про намір влади ліквідувати цю церкву до червня.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко попросив Януковича не переслідувати УПЦ КП». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути