Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2024 14:29

Кириленка підозрюють у незаконному збагаченні на 56 млн грн
5

14 серпня детективи НАБУ повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації чинному очільнику державного органу зі спеціальним статусом.

Йдеться про колишнього очільника Донецької ОВА, який наразі очолює Антимонопольний комітет України, Павла Кириленка, пише "Українська правда" з посиланням на джерела. Таке ж припущення висловив нардеп Ярослав Железняк.

"У 2020–2023 роках посадовець, обіймаючи посаду керівника обласної державної адміністрації, набув 21 об'єкт нерухомого майна та люксовий автомобіль, права на які він реєстрував на родичів дружини. А саме: сім квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м; будинок під Києвом площею понад 220 кв. м; два гаражних бокси; шість паркомісць; три нежитлових приміщення загальною площею понад 190 кв. м; автомобіль ВМW Х3", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовці привласнили 12 млн з оборонного контракту

Загальна вартість майна становить 61,7 млн грн.

Водночас різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами (дохід, заощадження) посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн. Також підозрюваний не вказав набуте майно у деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави, за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Приводом для розслідування САП та НАБУ стало журналістське розслідування "Радіо Свобода".

Раніше журналісти повідомляли, що прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку "Вітаград" у Ходосівці, що за 7 км від Києва. Вартість будинків тут стартує з 18 млн грн. Не задекларував будинок у цьому ж котеджному містечку суддя Олег Хрипун.

Зараз ви читаєте новину «Кириленка підозрюють у незаконному збагаченні на 56 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути