середа, 15 травня 2013 16:38

Киргизи не побоялись оголосити Жириновського персоною нон-грата за озеро Іссик-Куль

Киргизи не побоялись оголосити Жириновського персоною нон-грата за озеро Іссик-Куль
Володимир Жириновський. Фото: ria.ru

Жогорку Кенеш (парламент) Киргизстану в середу рекомендував МЗС Киргизії оголосити Володимира Жириновського персоною нон грата, за таку постанову проголосували 67 з 120 парламентарів республіки.

Питання про оголошення депутата Держдуми РФ Володимира Жириновського персоною нон грата в Киргизії за недружні заяви на адресу республіки, було внесене до порядку денного роботи палати в середу з ініціативи депутата від опозиційної партії "Ата-Журт" Жилдизкан Жолдошевої.

Обурення ряду киргизьких парламентарів викликала заява Володимира Жириновського під час обговорення в Держдумі питання списання півмільярдного держборгу Киргизії перед Росією, угода про який була досягнута президентами двох країн восени минулого року. Лідер ЛДПР запропонував, щоб Киргизія в обмін на списання держборгу віддала Росії частину своєї території - курортне озеро Іссик-Куль.

Під час візиту Володимира Путіна до Бішкеку у вересні 2012 року був підписаний пакет міждержавних угод з розміщення об'єднаної російської військової бази в Киргизії, спільне будівництво нових ГЕС в республіці і списання держборгу Киргизії, пізніше ратифікований російськими законодавцями.

Тим часом, частина киргизьких парламентаріїв висловилися проти оголошення російського політика персоною нон грата.

Зараз ви читаєте новину «Киргизи не побоялись оголосити Жириновського персоною нон-грата за озеро Іссик-Куль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути