середа, 25 серпня 2010 14:41

Київрада зробила перший крок до знищення райрад

Київрада зробила перший крок до знищення райрад

Київська міська рада звернулася до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону "Про столицю України – місто-герой Київ" щодо можливості утворення чи не утворення районних рад.

За відповідне звернення проголосувало 65 депутатів.

Депутати нагадали, що Конституційний Суд України у своєму рішенні від 2001 року дав висновок, що районні ради не є обов"язковою складовою системи місцевого самоврядування в Києві.

"Таким чином, відповідно до положень Закону "Про столицю України – місто-герой Київ", територіальна громада міста Києва та Київська міська рада наділені меншими можливостями у вирішенні питань місцевого значення у порівнянні з іншими територіальними громадами та міськими радами міст з районним поділом, що не повністю узгоджується із положеннями ч. 4 ст. 4 Європейської хартії місцевого самоврядування, яка закріплює, що надані органам місцевого самоврядування повноваження повинні бути, як правило, повними", - підкреслюється у зверненні.

Як зазначено у пояснювальній записці до звернення, метою його прийняття є ініціювання розгляду парламентом питання удосконалення існуючого правового статусу місцевого самоврядування у м. Києві.

У свою чергу, виконуючий обов"язки голови КМДА Олександр Попов заявив, що необхідно скоротити кількість чиновників у райдержадміністраціях.

Зокрема, за його словами, на сьогодні їх чисельність становить 3600, і на їх утримання із міського бюджету витрачається 309 млн. грн. на рік.

"Нам треба починати економити ресурси з себе", - зазначив Попов.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Київрада зробила перший крок до знищення райрад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути