Ексклюзиви
четвер, 28 серпня 2008 18:28

Люди мера зірвали сесію Подільської райради

Автор: Фото: Євген КОЛЕСНИК
  Люди з плакатами у вівторок біля будівлі Подільської райради
Люди з плакатами у вівторок біля будівлі Подільської райради

"Романенко, зупинись, від Подолу відчепись!", "Дитячі клуби — дітям, майстерні — митцям, Подолу — нового голову!".

Із такими плакатами у вівторок до Подільської районної ради на Контрактовій площі прийшли активісти Блоку Леоніда Черновецького. Напередодні два депутати райради, обрані від цієї політичної сили, звинуватили керівництво району в спробі заволодіти комунальним майном. Зі слів Ярослава Григоренка та Ігоря Мартиненка, керівники Подільської райради скликали для цього на вівторок таємну позачергову сесію. На ній мали ухвалити понад 200 питань про приватизацію майна. Депутати кажуть, ідеться про майстерні художників і дитячі клуби.

О 16.30 для участі в сесії зареєструвалися 25 депутатів. Кворум вимагає присутності 31-го. Жоден обранець із Блоку Леоніда Черновецького не реєструється. У порядку денному — кілька питань, усі про бюджет і районне господарство. Приватизації, продажу майна чи землі на розгляд не винесено.

— Ясно, чого нема. Приватизацію вноситимуть із голосу. Робитиме це, напевне, сам Романенко (керівник Подільської райради та райадміністрації. — "ГПУ"). Хіба злякається розголосу й не проводитиме сесії. Зараз Романенко сидить у себе в кабінеті, — каже "ГПУ" депутат Ярослав Григоренко, 33 роки.

Ближче 17.00 до зали заходять депутати міськради від Блоку Леоніда  Черновецького.

— Ми не дозволимо провести цю сесію. Київрада хоче позбавити Поділ права приватизовувати комунальне майно. Романенко знає це, тому хоче роздати все якнайшвидше, — розповідає "ГПУ" 28-річний Максим Саврасов, депутат міськради від Блоку Черновецького.

За годину приїжджають секретар міськради Олесь Довгий, керівники фракцій Черновецького Денис Комарницький, Алла Шлапак і головний "регіонал" міськради Олексій Омельяненко. Довгий шукає Євгена Романенка й не знаходить його в кабінетах та біля зали. Виходить на вулицю, каже пікетувальникам, що сесії не буде. Сідає в чорний "мерседес". Їде в бік Валів.

Депутат міськради Віталій Павлик, 27 років, повідомляє "ГПУ", що Блок Черновецького 25 серпня прийняв рішення позбавити Євгена Романенка депутатського мандата. Необхідні документи уже подали до тервиборчкому. Після його ухвали Романенка позбавлять права керувати райрадою.

Серед мітингувальників кореспондент "ГПУ" не зустрів жодного художника.

— Нічого не чув про ту акцію, — зауважує "ГПУ" 51-річний Віктор Хаматов, директор галереї "Совіарт", що на вул. Андріївський узвіз, 22а.

— Людей із гаслами від імені художників проти забудови Андріївського бачила. Жодного знайомого художника не помітила. Мітинг організували від Блоку Черновецького, — упевнена Ольга Айвазовська, керівник громадської організації "Опора". Її учасники вимагають збереження Андріївського узвозу.

Зараз ви читаєте новину «Люди мера зірвали сесію Подільської райради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути