понеділок, 05 грудня 2011 17:20

Кендзьор розповів, до чого може докотитись "абракадабра" в особі Оленцевича

Кендзьор розповів, до чого може докотитись "абракадабра" в особі Оленцевича

У разі позбавлення звання Героя України поета Василя Стуса та пісняра Володимира Івасюка, наступний позов донеччанина Володимира Оленцевича вимагатиме ліквідації назви української держави і перейменування її на "західну губернію" Російської Федерації.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат від НУ-НС Ярослав Кендзьор.

"Якщо аналізувати увесь цей абсурд, який затіяли україноненависники за потурання сьогоднішньої влади, то цілковито логічним виглядає задоволення цих позовів, як під час позбавлення геройства Бандери та Шухевича", - зауважив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стуса та Івасюка можуть позбавити звання Героїв України

Разом з тим, Кендзьор відзначив, що якщо "через деформацію свідомості українців, особливо на півдні та сході України", постаті Бандери і Шухевича сприймаються неоднозначно, то Стус та Івасюк мають ширше визнання.

"Постать Стуса є взагалі чи не єдиною світлою плямою у бездуховній історії Донеччини. А пісні Івасюка співали і співають по всьому колишньому радянському просторі", - уточнив нунсівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Горлівці пам'ятник Стусу поставлять біля прохідної заводу

На його переконання, якщо позов Оленцевича щодо скасування геройства цих двох українських діячів буде задоволений, то "обуриться не лише Захід України, а уся країна, у тому числі донецький край".

"Цій абракадабрі україноненависництва немає меж... У разі задоволення позову Оленцевича наступною його вимогою має стати взагалі ліквідація назви української держави. Натомість вони попросять визнати її генерал-губернаторством або західною губернією новітньої Російської імперії", - наголосив Кендзьор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лук'яненко підозрює, що у Стуса та Івасюка заберуть звання Героя України

"Але я маю наївне сподівання, що до такого маразму суд не дійде, і цей позов буде таки відхилений", - резюмував парламентарій.

Зараз ви читаєте новину «Кендзьор розповів, до чого може докотитись "абракадабра" в особі Оленцевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути