Ексклюзиви
пʼятниця, 05 квітня 2013 12:23

Спецтема: Демарш провладної більшості

Катеринчук просить ВАСУ покарати "регіоналів" за зібрання на Банковій

Катеринчук просить ВАСУ покарати "регіоналів" за зібрання на Банковій
Катеринчук: "Суд має визнати дії ВРУ протиправними". Фото: tsn.ua

Народний депутат від "Батьківщини" Микола Катеринчук подав до Вищого адміністративного суду України позов про визнання протиправними дії Верховної Ради щодо проведення пленарного засідання 4 квітня в іншому приміщенні, аніж будинок парламенту за адресою: вул. Грушевського, 5.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Стаття 2 Регламенту ВРУ допускає проведення засідання в іншому приміщенні, але рішення про це має прийматись самим парламентом і бути оформлено відповідним актом – постановою. Натомість, за словами спікера Рибака, рішення щодо проведення пленарного засідання у приміщенні комітетів ВРУ на Банковій було ухвалено не парламентом, а "зборами депутатів" за участю депутатів фракцій ПР, КПУ та деяких позафракційних. Відтак, ніким не уповноважений суб'єкт – "збори депутатів" перебрали на себе ті повноваження, які віднесені до компетенції ВРУ. За подібним підходом можна провести засідання парламенту будь-де, навіть не обов'язково в Україні, та ухвалити будь-яке рішення. Таким чином, є ознаки узурпації влади", - вважає Катеринчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо буде легалізоване засідання на Банковій, тоді варто говорити про смерть Ради - Зварич

Він також наголосив, що парламентська більшість такими діями позбавила опозиційних нардепів можливості виконувати свої обов'язки.

"Діями парламенту мене було позбавлено можливості реалізовувати своє право, як народного депутата, що встановлено та гарантовано Конституцією та Законом "Про статус народного депутата України", а також позбавлено можливості виконувати свої обов'язки депутата. Більше того, на цьому засіданні ВРУ ухвалювала юридично значимі рішення – приймала закони. Відтак, суд має визнати дії ВРУ протиправними", - наголосив опозиціонер.

Зараз ви читаєте новину «Катеринчук просить ВАСУ покарати "регіоналів" за зібрання на Банковій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути