пʼятниця, 05 квітня 2013 10:00

Президія на "виїзному" засіданні перетвориться на лаву підсудних - "свободівець"

Президія на "виїзному" засіданні перетвориться на лаву підсудних - "свободівець"
Ігор Мірошниченко. Фото: tvi.ua

Народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко переконаний, що президія на "виїзному" засіданні перетвориться на лаву підсудних.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

Коментуючи вчорашнє засідання парламентської більшості, яке проходило на вул. Банковій, та де було проголосовано низку законопроектів, він сказав:

"Я думаю всім, а не лише мені це нагадало ГКЧП (Державний комітет з надзвичайного стану (ДКНС) (рос. — Государственный комитет по чрезвычайному положению, ГКЧП) — організація, створена 18 серпня 1991 року з метою збереження СРСР шляхом усунення від влади президента, дії якого учасники комітету розглядали як неконституційні — ред.) номер два".

Окрім того, він наголосив, що "в ролі Янаєва (голова ДКНС Геннадій Янаєв — ред.) виступив чи Єфремов, чи Рибак. Але очевидно, що та президія, яка сиділа - Рибак, Єфремов, Симоненко — вона перетвориться на лаву підсудних. Бо це є державний заколот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Суспільство привчають до брутального порушення закону" — "свободівець" про "виїзне" засідання

За його словами, парламентська більшість "порушила всі існуючі норми Регламенту, Конституції". "Проводили засідання, яке назвали пленарним засіданням. Зрозуміло, що Регламент передбачає проведення пленарних засідань на вул. Грушевського 5.

Для того, щоби легітимізувати своє засідання, вони були зобов'язані впустити депутатів опозиційних фракцій. Туди прийшли опозиціонери, а їх туди не пустили, як і членів лічильної комісії (також від опозиції — ред.)", - наголосив народний депутат від фракції "Свобода".

Зокрема, він переконаний, що така дії парламентарів "свідчать про одне: що це не було пленарне засідання, а лише збори фракції Партії регіонів та комуністичної партії. Відповідно, все що вони проголосували — це незаконно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента

"За нашими даними те, що вони там наголосували — це перерозподіл Бюджетних коштів в кількості 7 мільярдів. Тобто узурпатори влади є злодіями", - резюмував він.

Нагадаємо, парламентська більшість вчора зранку  зібралася на засідання в актовій залі на вулиці Банковій 6-8 на другому поверсі, там вона його провела, прийнявши ряд законопроектів. "Регіонали" заявили, що проведення сесійного засідання Верховної Ради не в будівлі парламенту буде законним за рішенням більшості депутатів.

Опозиція у Верховній Раді провела своє, альтернативне засідання. Перед цим вони намагалися увійти в будівлю, де засідали депутати більшості, проте їх не пропустили.

Зараз ви читаєте новину «Президія на "виїзному" засіданні перетвориться на лаву підсудних - "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути