пʼятниця, 30 листопада 2012 14:53

Капранови хочуть відставити Януковича через референдум

Капранови хочуть відставити Януковича через референдум
Брати Капранови хочуть відставити Януковича через референдум

Письменники брати Капранови мають намір ініціювати проведення всеукраїнського референдуму про припинення повноважень президента Віктора Януковича. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав Віталій Капранов.

"Ми прочитали закон і побачили, що на референдумі тепер можна внести зміни до Конституції. Там є чотири причини відсторонення президента від влади достроково. Серед них – імпічмент. Але механізм його реалізації відсутній. Тому ми подумали: якщо референдум – така важлива штука, яка може все змінювати, чому не змінити Конституцію? Янукович заслужив, аби його відсторонили від влади. Для початку ми знайдемо сильних партнерів, тому що просто громадянським діячам тяжко дотриматися всіх процедур. Бо спочатку треба зібрати людей на перші ініціативні збори, потім назбирати три мільйони підписів. Тому ми шукатимемо досвідчених політичних союзників, які мають інфраструктуру та досвід. Одного ми вже знайшли – це Українська платформа "Собор". Пропонуємо і ведемо переговори із "Батьківщиною", "Свободою", УДАРом", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нову Раду можуть розпустити на референдумі - Кравчук

За словами Капранова, у бюлетень вони мають намір внести також пункт про націоналізацію "Межигір'я". "Ми очікуємо, що влада не зможе нам перешкоджати. Вони писали закон під себе. Думали, що одні будуть референдуми організовувати. Але все прописано так, що можна виносити будь-яке питання, не узгоджуючи із Верховною Радою чи Конституційним судом. Подивимося, як влада буде противитися. Бо треба буде, аби після процедури президент оголосив про референдум. Оце буде цікаво. Як вони собі таке уявляли, коли писали документ? Вони прийняли ідіотський закон. Зараз ми примусимо їх його виконувати. Може, це навчить писати не бандитські закони. Мають розуміти, що тебе цим законом можуть драти так, як ти планував драти усіх. Другий закон Ньютона ніхто не відміняв. Якщо ти йдеш на війну, то маєш бути до неї готовий", - зауважив письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко ініціює "земельний" референдум

Він впевнений, що за відставку Януковича проголосує 90 відсотків українців.

Зараз ви читаєте новину «Капранови хочуть відставити Януковича через референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути