Ексклюзиви
середа, 15 травня 2013 23:25

Кандидати з п'яти "проблемних" округів вимагають припинити проти них репресії

Кандидати з п'яти "проблемних" округів вимагають припинити проти них репресії
Фото: dw.de

П'ятеро кандидатів з "проблемних" округів Віктор Романюк (ВО "Батьківщина"), Аркадій Корнацький (ВО "Батьківщина"), Микола Булатецький (ВО "Батьківщина"), Леонід Даценко (ВО "Батьківщина") та Юрій Левченко (ВО "Свобода") вимагають припинити репресії та призначити перевибори.

Зокрема, як повідомляє прес-служба "Фронту змін", опозиційні кандидати звернулись до президента Віктора Януковича, Верховної Ради України, силових структур та Центральної виборчої комісії з вимогою припинити політичні репресії проти них, внести зміни до законів України, які би унеможливили тотальні фальсифікації під час перевиборів.

"Вимагаємо негайно ухвалити рішення про проведення перевиборів у п'яти одномандатних виборчих округах: №94 (Обухів, Київська область), №132 (Первомайськ, Миколаївська область), №194 (Черкаси), №197 (Канів, Черкаська область) та №223 (Київ)", - заявили політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада не піде на дуже брутальну фальсифікацію на перевиборах в округах - експерт

Вони додали, що команда Януковича усвідомлює, що за чесної конкурентної кампанії кандидати від влади не мають жодного шансу на перемогу в цих округах, а люди підтвердять свій вибір, зроблений восени 2012 року.

"У результаті репресій Віктор Романюк не може повернутися до України та перебуває за межами країни, на Аркадія Корнацького і його родину постійно чиниться психологічний і фізичний тиск з боку силових структур. Людмилу Нікіткіну, одного з керівників штабу Аркадія Корнацького, влада кинула за ґрати за фальсифікованою справою", - поскаржились опозиціонери.

Нагадаємо, після проведення 28 жовтня 2012 року парламентських виборів в Україні Центральна виборча комісія не змогла встановити підсумки голосування у вищезгаданих округах. На переконання опозиції, влада всіляко затягує процес призначення там нових виборів.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати з п'яти "проблемних" округів вимагають припинити проти них репресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути