вівторок, 14 травня 2013 21:43

Опозиція робитиме все, аби перевибори на округах пройшли восени, а не влітку - нардеп

Опозиція робитиме все, аби перевибори на округах пройшли восени, а не влітку - нардеп
Андрій Павлоський. Фото: batkivschina.com

Опозиція робитиме все, аби перевибори на проблемних округах пройшли восени, а не влітку.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Андрій Павловський.

Коментуючи законопроект Кабінету міністрів щодо проведення перевиборів по 7 округам, він зауважив, що опозиційні партії підтримають його, якщо норми цього законопроекту не порушуватимуть права опозиції.

"Ми ще не бачили, що вони (Кабінет міністрів. - ред.) прийняли, бо текст ще не надійшов до Верховної Ради. Якщо там всі норми є такими, які не несуть якихось дискримінаційних положень проти опозиції, то його можна, в принципі, підтримати, щоби розблокувати сам процес", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висунення єдиного кандидата на виборах мера Києва відбудеться найближчими днями - Томенко

Парламентар додав: "Бо вже більше півроку 5 округів у нас залишається без свого представника у Верховній Раді і це є дискримінацією прав тих місцевих громад, які залишилися без свого представника у вищому законодавчому органі".

Водночас, Павловський запевнив, що опозиція прийняла принципове рішення: на всіх 5 проблемних округах, на яких не визначено результати виборів, "будуть балотуватися саме ті люди, які там перемогли в перший раз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не лише Партія регіонів, але й опозиція, парламент проголосує за перевибори на 7 проблемних округах," - "регіонал"

"Якщо буде йти мова за 7 округів, то будемо виставляти своїх кандидатів в 7 округах. І в цих округах будемо так само знову виставляти саме тих, які перемогли", - запевнив він.

Опозиціонер також не виключає, що верховна Рада може розглянути цей законопроект уряду вже цього пленарного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти під адмінсудом вимагають зареєструвати Поповича на виборах у Василькові

"Можливо на цьому чи наступному пленарному тижні це питання буде проголосовано. Але є єдине зауваження: Партія регіонів так хоче підгадати, щоб ці вибори пройшли всередині відпускного періоду. Тобто, щоби вони перепали на середину серпня, коли людей практично не буде, тобто молоді. А вже бабусь вони намагатимуться скуповувати технологією гречки, а потім і фальшувати. Тому опозиція буде робити все, аби проводити ці вибори не у серпні,а хоча б у вересні. Це єдина засторога", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція робитиме все, аби перевибори на округах пройшли восени, а не влітку - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути