середа, 15 травня 2013 15:46

У деяких округах на перевиборах побачимо від влади нових гравців - Черненко

У деяких округах на перевиборах побачимо від влади нових гравців - Черненко
За словами експерта, влада спробує відіграти свої позиції на округах Домбровського і Балоги. Фото: kiev.comments.ua

Під час перевиборів народних депутатів на проблемних округах найбільше шансів на перемогу мають ті ж самі представники опозиції, перемогу яких не встановили на чергових виборах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

"Розвиток подій на повторних виборах залежить від того, які будуть кандидати, і на яку дату їх призначать, - говорить він. - Але, я думаю, що переважно гравці будуть ті ж самі, які були на чергових виборах. Опозиція публічно заявила, що вона буде підтримувати тих самих кандидатів на цих проблемних округах і їй немає сенсу підтримувати інших".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада перенесла розгляд законопроекту про перевибори на проблемних округах

За словами експерта, влада спробує відіграти свої позиції на округах Домбровського і Балоги.

"Якщо говорити про два нові округи, тобто Домбровського і Балоги, то на цих округах, скажімо, не так усе й просто для опозиції. Там дійсно влада може спробувати відіграти свої позиції. Тому що перевага Домбровського була незначною і теж під питанням. А п'ять округів, де перемогли опозиціонери на чергових виборах у 2012 році - сьогодні ці ж самі опозиціонери мають найбільші шанси перемогти, якщо вибори пройдуть нормально", - вважає Черненко.

На його думку, від влади відбудуться певні заміни і ротації кандидатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада пішла на перевибори у 7 округах через вимоги ЄС - голова КВУ

"Той же Пилипишин або Губський йшли як самовисуванці, хоч і негласно підтримувалися владою. Вони підуть знову - це очевидно. Але питання, наскільки Партія регіонів захоче їх підтримувати. А, наприклад, у Миколаївській області (Первомайськ - Gazeta.ua), де балотувався заступник губернатора, то навряд чи він знову піде на вибори. Тому там влада буде шукати іншого кандидата. Я думаю, що в деяких округах ми побачимо від влади нових гравців на цих виборах. А взагалі час покаже, як воно буде насправді", - резюмував голова КВУ.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів затвердив проект закону про проведення виборів у 7 округах. Крім 5 округів, де ЦВК відмовилась встановити результати виборів, у законопроект потрапили округи Олександра Домбровського та Павла Балоги.

Зараз ви читаєте новину «У деяких округах на перевиборах побачимо від влади нових гравців - Черненко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути